A+ A-
Yorum
10

Gerekirse yolu kapatırız

Yayın Tarihi: 14.12.2016 - 11:16 | Güncelleme Tarihi: 14.12.2016 - 17:14
Muhtarlar ile söyleşilerimiz aralıksız devam ediyor. Bu kez durağımız 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi oldu.

Muhtar Ergün Memiş’e, “Mahallenizin en büyük sorunu nedir?” diye sorduğumuzda aldığımız cevap netti; Erdoğdu Yolu. İşte Memiş’in dert yandığı yenilenen yol ve mahallesinden anekdotlar…

Trabzon siyasilerden yana sahipsiz.  Şuanda Trabzon’da sadece Süleyman Soylu rüzgarı var. Diğerlerinin adı bile yok. Ara ara Muhammet Balta beyle, mahallemizden olduğu için merhabalaşırız. İstişare kurduğumuz tek isim Salih Cora. Müsteşar olarak atanan Ali Faik Hacıoğlu da sağolsun elinden geldiği kadar bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Diğer vekilleri seçimden seçime görürüz. Ayşe Sula Köseoğlu’nu ancak sosyal medyada görüyoruz, ben onlara facebook vekilleri diyorum. Adnan Günnar’ı zaten gördüğümüz yok. Ortahisar’ın sahibi yerel yönetimde bir tek Ahmet Metin Genç’tir.

MERMİNİN AĞZINDAYDIM

Allah rızası için bu hizmeti yapıyorum, birileri gibi Ak Parti’nin ismini ‘avanta kapma partisi’ne çevirmek için yapmıyorum.  Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve yetkililere sesleniyorum. Diyorum ki bu tür insanları bir an önce içinizden ve partiden temizleyin. 15 Temmuz akşamı halkımla beraber askeriyenin önünü kapattım ama orada kimseyi görmedim siyasilerden. Merminin ağzındaydım azalarımla birlikte.  Bizimle istişare kuran Gülbaharhatun Karakolu çalışanları, giden emniyet müdürümüz ve Mustafa Akkaya idi. Başka kimse yoktu. İki gün sonra meydanlarda selfie yapıyorlar, demokrasi nöbetindeyiz diye. Bu mudur nöbet.

AKILSIZ KAVŞAK

Mahallemizin en büyük sorunu Erdoğdu yoludur. Yeni yapılan yolun çok eksiği var.  Hemen yanında Kanuni Bulvarı başladı, o da ulaşım için gerekli. Ancak Erdoğdu yolunun projesi proje değil. Yol evlerin içerisine girmiş durumda ve istimlak hatalı yapılmış. Birçok merkez köye de hitap eden yolda yolcu indirip bindirmek için cep bile yok. Bu yol yaya geçitleri bakımından AB yasalarına ve karayollarına göre uygun değil. Kaldırımlarımız,  viyadüklerimiz hep hata dolu. Akıllı kavşak yapmışlar, akıllı kavşak mı akılsız kavşak mı belli değil.  Eğer akıllı kavşaksa, ben bu muhtarlığı bırakacağım ve Trabzon'u da terk edeceğim. Üst geçit yapmışlar engelliler ve yaşlılar için asansör yeri var  halen daha asansörü yapılmamış.

CUMHURBAŞKANI’NA PANKART AÇACAĞIM!

Erdoğdu yolundan çocuklarımız okula gidiyor. Burada ölümlü bir kaza olmadı şükürler olsun ama kimi yaralandı, kimi sakat kaldı. Bunların sebebi kim? Cumhurbaşkanımız geliyor. Pankart açacağım ona ve “Erdoğdu yolunu denetlemenizi istiyorum sayın cumhurbaşkanım” yazacağım. Benim dilekçelerim elimde. Ben Ulaştırma Bakanlığı’na, Başbakanlık’a, Cumhurbaşkanlığı’na, Valilik’e, Belediye’ye, Kara Yolları Bölge Müdürlüğü’ne bunları yazdım.  Bana dedi ki Bölge Müdürü “Bunları beklet, ben gereken çözümü yapacağım”  hala daha çözülecek.

KOLTUĞU MEŞGUL EDİYOR

Erdoğdu yolu ile ilgili sıkıntıları Karayolları Bölge Müdürü ile bizzat görüştüm. Bana diyor ki, 'Bu proje Ankara'da çizildi'. Sen de Trabzon'un bölge müdürüsün, diyeceksin ki bu proje Ankara'da çizilmişse bu buraya olmaz. Ona göre siz de raporunuzu düzenleyeceksiniz. Bunun önüne geçecek olan sensin. Karayolları Bölge Müdürü oturmuş koltuğunda bu kadar itiraza rağmen bize hiç olumlu bir yanıt vermedi.  Bu Karayolları Bölge Müdürü’nün burada koltuğu meşgul etmekten başka yaptığı birşey yok. Bunun biran önce değişmesi şart oldu. Bu zulmün sahibi de, vebali de Karayolları Bölge Müdürü’dür. Tek sorumlusu odur.  Gerekirse mahalleli ile birlikte Erdoğdu yolunu kapatacağız. Ondan sonra bakalım çözüm nasıl olacak.

PAS PAS OLURDU

Sayın cumhurbaşkanımız, reisimiz bir tek o bize sahip çıkıyor. Bazı daire amirleri, bölge müdürleri, müdür yardımcıları, bize alerji kapıyor. ‘Cumhurbaşkanı sizle muhatap oluyor, bizimle olmuyor’ diyorlar. Zaten Cumhurbaşkanı sahip çıkmamış olsaydı,  muhtarlık müessesesi pas pas olmuştu, bitmişti yani. Ama muhtarlık makamı çok değerli ve sorumluluk isteyen bir makamdır. Bize verilen desteğin yükün sorumluluğunu biliyoruz. Benim tek bir mantığım var, halka hizmet hakka hizmet mantığıyla gidiyorum.

ASAYİŞ SIKINTIMIZ YOK

Mahallemizde doğal gaz bitti. Biz burada mahallemizde çağ atlattık. Şükürler olsun bize destek verenlere. Bizim derdimizi dinleyip de bize yardım eden kurumlara şükranlarımızı sunuyorum. Ama bu koltuklar, bu makamlar geçici. Menfaat ve çıkar için çalışanları, bana müdür desinler, şef desinler diye koltuk işgal edenleri lanetliyoruz. Mahallemde asayiş sıkıntısı da yok. Erdoğdu’nun sadece adı çıkmış. Ben her ay asayiş verilerini takip ediyorum. Şu anda bizim mahallemiz asayiş konusunda elit sayılan çoğu mahalleden daha iyi durumda.

Selahattin Özcan-Şükran Atalar