SON DAKİKA



Haber > Giresun > CHP Giresun Milletvekili Gezmiş’ten asgari ücret açıklaması! Asgari değil insanca ücret

CHP Giresun Milletvekili Gezmiş’ten asgari ücret açıklaması! Asgari değil insanca ücret

20 Haziran 2023 Salı - 10:33




Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu eleştiren Gezmiş, “Mesele asgari ücretin kaç lira veya kaç dolar olacağı değildir. Mesele asgari ücretin alım gücünün yükseltilmesidir” dedi





Editör: Erol ÜZEN

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün asgari ücreti belirlemek üzere ikinci kez toplanırken CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Gezmiş, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından günlerdir asgari ücretin kaç lira olacağı tespit edilmeye çalışılıyor. Mesele asgari ücretin kaç lira veya kaç dolar olacağı değildir. Mesele asgari ücretin alım gücünün yükseltilmesi, insanca yaşanabilecek ücretin ne kadar olması gerekliliğinin tespitidir. Ülkemizde her an, her şeyin fiyatı dövize ve enflasyona endeksli olarak artıyor. Dolayısıyla halkın alım gücü düşüyor” dedi.

REFAH PAYI ARTIRILMALIDIR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu eleştiren milletvekili Gezmiş, “Asgari ücretin ne olacağından ziyade, tespit edilecek miktarın ihtiyaçları ne derece karşılayacağı önem arz etmektedir. Asgari ücreti artırdıktan sonra her şeye zam gelecekse ücret artışlarının bir anlamı kalmamaktadır. Kısacası, asgari ücret belirlerken sadece yapılmış olan zamlar baz alınmamalıdır. Eğer önümüzdeki birkaç ay içinde genel bir zam furyası planlanıyorsa bunlar da dikkate alınarak asgari ücrete eklenecek refah payı artırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap