SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hamsi Karadeniz’i terk etti

Hamsi Karadeniz’i terk etti

04 Şubat 2016 Perşembe - 13:44




Her yıl 1 Eylül'de başlayan ve 15 Nisan tarihinde sona eren balık av sezonunun bu yıl 15 Nisan'dan önce bitebileceği belirtildi.





Karadeniz’de balık sezonunu değerlendiren Giresun'un Piraziz ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bu sezon palamuttan çok umutlu olduklarını ancak palamudun kendilerini yanılttığını ve beklentinin altında kaldığını söyledi. Palamudun balıkçıları yanıltmasıyla büyük teknelerin, mecburen hamsi avına çıkmak zorunda kaldığını belirten Arslan, “Bundan dolayı hamsi avcılığını geçtiğimiz senelere oranla yaklaşık bir ay erken başladı. Tabi hamsi avcılığının da erken başlamasından dolayı, hamsi aşırı şekilde avlandı ve diğer bölgede de gelen teknelerde kendi bölgelerinde palamut ve başka balık olamayınca hamsi avına Karadeniz’e geldiler ve Karadeniz’e tekne sayısı çoğaldı. O zamanlar demiştik 'hamsi aralık ayına kalmaz karasularımız terk eder' diye. Çünkü o zamandan görülüyordu hamsi hızlı bir şekilde kıyılarımız terk ediyordu. Sonuçta bölgemizde yaklaşık 3 aylık bir hamsi sezonu oldu. Hamsi avı yapan balıkçılarımız bu zaman zarfı içinde tam istedikleri randıman alamasalar bile hamsi tutuldu ve satıldı. Kar suyu hamsinin kulağına değmeden hamsi Karadeniz’i terk etti. Çünkü yılbaşı itibari ile başladı kar yağışı ama o zamana kadar da hamsi yolu tutmuş gitmişti” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap