SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hastaların umudu depoda çürüyor!

Hastaların umudu depoda çürüyor!

Karadeniz Özel

03 Şubat 2015 Salı - 15:41




KTÜ Tıp Fakültesi’nin Üroloji Bölümü’ndeki böbrek taşı kırma makinesinin 3 aydır arızalı olarak bekletilmesi tedavi olmak isteyen hasta ve yakınlarını





Trabzon’un ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sağlık merkezi konumundaki KTÜ Tıp Fakültesi’nin Üroloji Bölümü’ndeki böbrek taşı kırma makinesinin 3 aydır arızalı olarak bekletilmesi tedavi olmak isteyen hasta ve yakınlarını çileden çıkardı. Hastane yönetiminden doyurucu bilgi alamadıklarını ifade eden hastalar, BİMER’i şikayet yağmuruna tuttu. Üniversite yönetimi ise böbrek kırma makinesinin bölgenin en etkili makinelerinden biri olduğunu kabul ederken, “Bu cihaz 1992’lerde hizmete girdi. Nükleer bir cihaz olması nedeniyle Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı dahil pek çok birimden izin alınması gerekiyor. Prosedürlerde uzun sürüyor. Alman malı kaliteli bir cihaz. Ancak yedek parça tedariki kolay olmadığı için arızası hemen giderilmedi” ifadelerine yer verdi.

NASIL TADİLAT?

Üroloji servisinde yer alan ve kapısında ‘Taş Kırma’ yazan birim içinde bekletilen cihazlar ise adeta kaderine terk edilmiş durumda. Hastane yönetimi alanda tadilat yapıldığını iddia etse de, cihazlar içeride dururken neyin tadilatının yapıldığı kafalarda soru işareti yaratıyor. 3 ay boyunca çözülemeyen böbrek taşı kırma makinesi sorununun ne kadar daha süreceği ise ayrı bir merak konusu.

Adem YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap