SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hedef yüksek yaşam kalitesi

Hedef yüksek yaşam kalitesi

09 Ağustos 2015 Pazar - 01:03




Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; ilaçlama, su şebekesi, sokak yapım çalışmaları ve vatandaşların son zamanlarda artan sivrisineklerle ilgi





Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu alt yapı su ve kanalizasyon çalışmaları, gerçekleşen su kesintileri ve vatandaşların son zamanlarda sivrisineklerle ilgili şikâyetleri konularında açıklamalarda bulundu. Rize Belediyesi olarak hedeflerinin yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir şehir oluşturmak istediğine vurgu yapan Başkan Kasap, üzeri açılmaya başlanan dereler ile ilgili belediyenin yapmış olduğu çalışmalara değinerek, “İlimiz oldukça nemli bir bölgedir. Bununla birlikte şehrimiz içerisinden akan üzeri kapalı ve olası sel felaketlerinde tıkanarak şehirde ağır tahribata yol açan derelerimiz var. Müftü Mahallesi’nde bulunan bir deremizin üzerinin açılmasından sonra yaz dönemi olması dolayısıyla burada sivrisinekler yoğun olarak görülmüş ve vatandaşımız bundan haklı olarak rahatsız olmuştur. İlaçlama noktasında belediye olarak ilaçlama çalışmalarınızı aralıksız olarak yapıyoruz” dedi.

Halkın sağlığı için su şebekesi yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Kasap, su şebekesinin artık günümüzdeki mevcut olan daha kaliteli borular kullanılarak yenilenmesi çalışması içerisinde olunduğunu kaydederek, “Rize Belediyesi olarak su şebekesinin arızalanmasını beklemeden üst ve alt yapı çalışmalarımızı yaparken bir yandan da kendi imkanlarımız ile su şebekesini değiştiriyoruz. Avrupa Birliğinden 2 yıl sonra alacak olduğumuz hibe projemiz ile ilimizin yaklaşık yüzde 90 su şebekesi değiştirilecek. Şuan yapmış olduğumuz çalışmalar ilimizin 2 yılı bekleyemeyecek olması nedeniyle yapmış olduğumuz bir ön çalışmadır” ifadelerini kullandı. Asfalt çalışmalarına fırsat buldukça devam ettiklerini belirten Kasap, “Yağışlı günler geçirmemiz dolayısı ile asfalt çalışmalarımızda aksamalar oluyor. Yaklaşık 4 milyon TL’ye yeniden kurmuş olduğumuz asfalt tesisimiz var. Asfalt dökülebilmesi için zeminin kuru halde olması gerekmektedir. Havaların açık olması ile beraber mahallelerimizdeki sokakların asfalt çalışmalarını öncelik sırasına göre tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap