SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İl Koordinasyon'da neler konuşuldu?

İl Koordinasyon'da neler konuşuldu?

22 Ocak 2015 Perşembe - 18:48




Trabzon İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı Ocak ayı toplantısı bugün yapıldı.






Valilik A Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Trabzon Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile il koordinasyon kurulunun üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, kamu yatırımlarının sonuç odaklı bir yaklaşımla ele alınarak izleme ve değerlendirmenin yapıldığını söyledi.

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılının ilk toplantısında konuşan Koçoğlu, şu bilgileri verdi: "24 yatırımcı kuruluş 13 ana sektör ve değişik alt sektörlerle 7,9 milyar TL toplam proje tutarı olan 630 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bu projeler için 2014 yılı sonu itibariyle genel, mahalli idareler ve döner sermayeli bütçelerden toplam 1 milyar TL ödenek tahsis edilmiş olup, 854 milyon TL harcama yapılarak yüzde 85 nakdi ve fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının harcama durumuna göre sektörler itibariyle değerlendirilmesine bakacak olursak; Ulaştırma sektörü 455 milyon TL harcama ile toplam harcamanın yüzde 53 ile ilk sırada, eğitim ve spor sektörü 163 milyon TL harcama ile toplam harcamanın yüzde 19'u ile ikinci sırada, Tarım ve Ormancılık sektörü 66 milyon TL harcama ile toplam harcamanın yüzde 8'i ile 3. sırada yer almıştır. Kuruluşlar bazında ise Karayolları Bölge Müdürlüğü 454 milyon TL harcama ile ilk sırada yer alırken bu kuruluşu 101 TL harcama ile TOKİ, 63 milyon TL harcama ile KTÜ ve 56 milyon TL harcama ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı izlemektedir. Resmi Gazete’de yayınlanan 2015 yılı yatırım programında ilimizde 10 ana sektör ve alt sektörlerde toplam proje bedeli 2,4 milyar TL olan 21 projeye 206 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu proje ve tahsis edilen ödeneklere kamu kurum ve kuruluşlarının global ödenekten yapacağı projeler ödenek programı belli olmadığından dahil edilememiştir. Yatırımlara bu ödeneklerin de dahil edilmesiyle 2015 yılı yatırımlarının da 2014 yılında gerçekleştirilen yatırım miktarına ulaşacağı beklenmektedir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap