SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İşkence Rusya'da devlet nerede?

İşkence Rusya'da devlet nerede?

12 Mart 2013 Salı - 08:56




Rusya Federasyonu'nda vergi usulsüzlüğü suçlamasıyla 6 aydır tutuklu bulunan iş adamı Mevlüt Bulut'un adil yargılanması ve cezaevi koşullarının iyileş





Türkiye'de ihracaat şampiyonu olan, başta Rusya Federasyonu olmak üzere Ukrayna, Gürcistan, KKTC ve Avrupa'ya ihracat yapan şirketin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Bulut'un kardeşleri ile avukatı Bahar Oğuzhan Üstüay ve DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, şirketin Trabzon'daki binasında basın açıklaması yaptı. MAĞDURİYET UZAMAMALI Gürdoğan, ''Ne yazık ki Mevlüt Bulut, isnat edilen suç ne olduğu dahi belli olmadığı halde tutuklu bulunmaktadır. Bulut'un şirketi Türkiye'de ihracat şampiyonu olmuş ve kendini kanıtlamış bir firma. Bulut'un tutukluluğunu iş kazası olarak değerlendiriyoruz ama bu iş kazasından ortaya çıkan mağduriyet uzamamalı'' dedi. BULUT’UN BAĞI YOK Mevlut Bulut'un avukatı Üstüay ise "Bulut'un tutuklanma nedenini halen net olarak bilmiyoruz. Çünkü Rusya'dan bilgi verilmiyor. Bizim üstün körü öğrendiğimiz bir başka şirketin 'vergi usulsüzlüğüne teşebbüs' suçlamasıyla karşı karşıya olduğu. Ama Mevlüt Bulut ya da Lider Gıda'nın suçlanan söz konusu şirketle hiçbir hukuki ve fiili bağlantısı yok'' dedi. SAVUNMA HAKKINDA TECAVÜZ Üstüay, ''Savunma hakkı kutsaldır ama Mevlüt Bulut'un savunma hakkında çok büyük tecavüz yapılmaktadır'' dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap