SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kadınları mescitten uzaklastırmışız

Kadınları mescitten uzaklastırmışız

23 Ekim 2013 Çarşamba - 09:29




Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, "Kadın camideki sosyal hayattan tamamen uzaklaşmış, irşattan, dinden-diyanetten mahrum kalmış"





Muhammet TAŞ Toplumsal Uzlaşı ve Kültür Sanat Derneği (TUKSANDER), Trabzon Din Görevlileri Sanat ve Kültür Derneği ile Trabzon Dostlar Derneği’nin birlikte organize ettikleri "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programı, Akçaabat Gülbaharhatun Koleji’nde icra edildi. Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, burada yaptığı konuşmada, "Bugün olduğu gibi mescitler sadece erkelere mi aitti? Hayır; Allah Resulünün hayatını irdelediğimizde görüyoruz ki, O’nun zamanında kadın mescitte, çocuk mescitte, herkes mescitte. Peki, o günden bu güne ne değişti? Biz kadını niçin mescitten dışarı attık ve atmasak bile niçin ihmal ettik? Niçin camilerimizi ve mescitlerimizi fiziki olarak kadının da gelebileceği ve rahatlıkla ibadetini yapabileceği şekilde yapmadık, düzenlemedik? Hep ileri seviyede birtakım gerekçelerle, kadını fitne kaynağı olarak görmüş, Allah Resulünün taşımadığı korkuları taşımaya başlamış ve kadınları mescitten uzaklaştırmışız. Kadın camideki sosyal hayattan tamamen uzaklaşmış, kadın irşattan, dinden-diyanetten mahrum kalmış. Çocukları da camiden uzaklaştırmışız. Onları azarlamışız. Camiye gelen çocuktan kırk yaşındaki adamın hareketini beklemişiz. Çocukların oynamasından, gezinmesinden rahatsız olmuşuz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap