SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kaldırım üstü yasal otopark

Kaldırım üstü yasal otopark

17 Nisan 2013 Çarşamba - 08:49




Trabzon’da her geçen gün artan araç sayısına yetişmekte güçlük çekilen otopark sorunu, kaldırımların da yasal otopark olmasına zemin hazırladı.





Adem YILMAZ TRABZON’un Hızırbey mahallesi valilik binası arkasında yer alan kaldırım yasal otopark olarak kullanılıyor. Vatandaşların belli bir noktadan sonra yollarına devam edebilmeleri için ise ya karayolunu kullanmaları ya da karşı kaldırıma geçerek yollarına devam etmeleri gerekiyor. Valilikte resmi dairelerin bulunması nedeni ile araç yoğunluğunun da fazla olmasına karşın otopark sorunu nedeniyle kaldırımların dahi gayri yasal olarak otopark kullanılması söz konusu iken bu kaldırım üzerindeki otopark ise tamamen yasal. Merkez köylere hizmet götürme birliği tarafından işletilen otoparkın geliri ise birlik bütçesine aktarıldığı belirtiliyor. KALDIRIM DEĞİL OTOPARK Bölgede görev yapan trafik memurları ise kaldırım üzerine park eden resmi araçla sürücülerini dahi kaldırımları terk etmeleri yönünde uyarmasına rağmen, kaldırım üstü otoparka ise işlem yapamıyor. Beyaz çizgilerle sınırları belirlenen otoparkın vatandaşların geçişine engel olup olmaması ise kimsenin umurunda değil. Yol boyunca uzanan kaldırım üzerindeki ağaç ve levhaların görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olması için hissedilir zeminler bile döşenmiş. Ancak bu döşemeler otopark sınırlarından son buluyor. Kaldırım üstü otopark uygulamasının ne zaman son bulacağı ise merak ediliyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap