A+ A-
Yorum
10

Karadeniz’i uçuracak proje!

Yayın Tarihi: 04.05.2018 - 16:32 | Güncelleme Tarihi: 04.05.2018 - 18:10
Karadeniz Bölgesi’nde denize komşu bütün illerin demir ağlarla birbirine bağlanması için çalışma yürütüldüğü bilgisine ulaşıldı.

MESUT ERDOĞAN

GİRESUN - Karadeniz halkının rüyalarını süsleyen Samsun-Batum demiryolu hattı için çalışma yapıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili bir heyet oluşturulduğu ve bölgede geniş kapsamlı araştırma yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Bu heyetin Karadeniz illerini tek tek gezerek yerinde tespitler yaptıkları, önümüzdeki günlerde de bu tespitleri rapor haline getirip, kamuoyu ile paylaşmaya hazırlandıkları öğrenildi.

ÖNCELİK SAMSUN-BATUM

Demiryolu hattının öncelikli olarak Samsun’dan başlayıp, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’den Batum’a yapılmasının planlandığı, devamında ise bu hattın Sinop üzerinden Zonguldak ve Sakarya ile İstanbul’a bağlanmasının hedeflendiği öğrenildi. Böylelikle Karadeniz’i demir ağlarla birbirine bağlamayı hedefleyen bu mega projeden, bütün Karadeniz sahilindeki illerin faydalanmasının amaçlandığı bilgisine ulaşıldı.

ACİL OLARAK YAPILMALIDIR

Hatırlanacağı üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu da, geçen sene Trabzon'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karadeniz'de demiryolu için biran önce adım atılmalıdır. Karadeniz sahilinde Samsun'dan Batum'a uzanan bir demiryolu hattı acil olarak yapılmalıdır” demişti.