SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kurban üreticisi umduğunu bulamadı

Kurban üreticisi umduğunu bulamadı

15 Ekim 2013 Salı - 09:20




Trabzon’da kurulan kurban pazarında maliyetin altında satışa rağmen talebin az olması üreticileri küplere bindirdi. Satıcılar özellikle Bakan Eker’e a





Adem YILMAZ Akyazı beldesinde her şey düşünülerek kurulan kurban pazarında üreticiler umduklarını bulamadı. Kimi oğlunu ya da kızını evlendirmek, kimi ise borçlarını ödeyip rahat bir nefes almak için hayvanlarıyla birlikte Trabzon'dan ve çevre illerden Akyazı'daki hayvan pazarına gelmişti. Ancak kurbanlıklara fazla alıcı çıkmayınca üreticiler hayal kırıklığı yaşadı. Araklı Tarım Kredi Derneği Başkanı Aslan Küçük de dertli insanların başında geldi. 4 gündür pazarda olduklarını ancak satış yapamadıklarını dile getiren Küçük, "Yediğimizi içtiğimizi borç olarak yazdırıyoruz" dedi. Hayrat Sarmaşık Köyü Muhtarı Avni Turan ise özellikle Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Hayvan ithalatının sürmesi halinde üreticinin mağdur edileceğini savunan Turan, "Beni bırakın şu üreticilerin haline bakın! Çoğu batmış durumda. Bakan Mehdi Eker Gelsin de üreticinin ne durumda olduğunu görsün" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap