SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mecliste işçi kavgası!

Mecliste işçi kavgası!

07 Şubat 2015 Cumartesi - 10:51




 Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nde 3 gündür tartışılan ‘Ortahisar Belediyesine işçi alınıp alınmadığı’ tartışması dün de devam etti.





 CHP’li meclis üyesi Cahit Erdem’in Ortahisar Belediyesi’ne işçi alındığı yönündeki ısrarlarına işçilerin SSK bildirimleriyle cevap veren ORBEL Genel Müdürü Sezgin Yılmaz, “TRABEL'den işçileri bünyemize kattık. Toplam 337 işçimiz var. Bunun haricinde 100 tane işçi alındı gibi basında polemik yapılan işçiler var. TRABEL'den alınan 240 işçi. 18 tanesi Teknik Katı Atık'tan alınan işçilerdir. 79'u da kapatılan beldelerden gelen işçiler. Bunun haricinde dün belediye meclisine neden gelmediğim şeklinde polemik yaşanmış. Sayın Erdem, bizim şirketimizi Koç Holding ile karıştırdınız herhalde" dedi.

15 KİŞİLİK LİSTE CEBİMDE!

“Cebimde işe alınan 15 kişinin ismi var” diyen Cahit Erdem ise, “İşçi alımları ile ilgili görüşümü de belirttim. ORBEL, TRABEL ve Katı Atık’a seçimden sonra işçi alındı mı, alınmadı mı? Soru bu. ORBEL’e seçimden sonra 70’e yakın işçi alınmıştır. Bunun parasını Ortahisar Belediyesi ödemiştir. Bunu ispatlayın derse bunu da ispatlamaya hazırım" diye konuştu. TRABEL Genel Müdürü Seyfullah Kınalı da şunları kaydetti: “Ortahisar Belediyesi kuruldu. Büyükşehir ile beraber bazı birimler ayrıldı. Birtakım işçiler Ortahisar’a bırakıldı. Bu işçi transferleri yapılırken bazı yerlerde açıklar kaldı. Bu ihtiyaçların giderilmesi için o gün de TRABEL üzerinde yapılıyordu. O anlamda 30 civarında TRABEL’in elemanlarına ilave olarak TRABEL’e söyleyerek alınmıştır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap