SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Öküzler kadar değerimiz yok

Öküzler kadar değerimiz yok

21 Haziran 2016 Salı - 12:16




Fransa, Murgul Engelliler Derneği Başkanı Metin Merttürk’ü “Hayata Bağlılık Savaşçı Üstün Liyakat Nişanı” ödülüne layık gördü.





Murgul Engelliler Derneği Başkanı Metin Merttürk, “Hayata Bağlılık Savaşçı Üstün Liyakat Nişanı” ödülüne layık görüldü. Ve bu ödülü alması için Paris’ten davet geldi. 3 yıllık gözlem ve takip sonucu verilen bu ödül, sadece Türkiye’deki engellileri değil, aynı zamanda Dünya engellilerini de temsil ediyor. Paris Sorbonne Üniversitesi’nin, Murgul Engelliler Derneği Başkanı Metin Merttürk’e 3 Eylül’de Fransa’da yapılacak tören için gönderdiği davetiyede şu ifadelere yer verildi: “Sayın Metin Merttürk; Öğrenci ve eğitimci heyetimizin oylarıyla, ayrıca ülkemizde yapılan projelere verdiğiniz destekleri de göz önüne alarak, sizi üniversitemizin vermiş olduğu “Hayata Bağlılık Savaşçı Üstün Liyakat Nişanı” ödülüne layık gördük.”

ENGELLİLER ADINA ALACAĞIM

Fransa’dan gelen bu ödülü, Artvin’deki, Türkiye’deki ve tüm dünyadaki engelliler adına alacağını söyleyen Murgul Engelliler dernek Başkanı Metin Merttürk, “Fransa’da bir üniversite bunu görüyor, 3 yıl boyunca beni takip ediyor ve ödülü vermeye layık görüyor da ülkemizdeki hiçbir kurum ve kuruluş görmüyor bile. Her zaman söylediğim gibi festivallerde öküzlere verilen ödüller ve değer, biz engellilere verilmemiştir” diye konuştu.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap