SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu'da fındık paneli

Ordu'da fındık paneli

04 Ağustos 2015 Salı - 15:21




Ordu'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi (ODÜ) ve Fındık Araştırma Enstitüsünce "Fındıkta Aflatoksin ve Külleme" konulu pane





Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki panele, ODÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçe Mazı, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Arzu Sezer, İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, Perşembe Ziraat Odası ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan ile teknik personel ve üreticiler katıldı.Vali İrfan Balkanlıoğlu, açılış konuşmasında, Ordu’da geçim kaynağının fındık olduğunu belirterek, "Fındık varsa, bolsa ve iyi para ediyorsa herkes mutlu. Fındık yoksa ve para etmiyorsa herkes kötü durumda oluyor ve bu da ekonomiye yansıyor. Fındık stratejik bir ürün ve dünyada söz sahibi olmamız gereken ürün” dedi.Mahsulü alınan fındığı daha verimli hale getirerek kaliteli üretim yapılması gerektiğine vurgu yapan Balkanlıoğlu, "Fındığı zararlılardan, hastalıklardan korumak için mücadele yolları var. İlaçlama konusuna çok dikkat etmeli, bilinçli ilaçlama yapmalıyız. Ürünün piyasaya kaliteli sunulması çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap