SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ormancılar tepkili!

Ormancılar tepkili!

29 Mayıs 2013 Çarşamba - 14:38




Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Türkiye Tarım Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı





Basın açıklamasını okuyan Ergün, fazla çalışma ücretinin tamamen kaldırıldığını kaydederek “Sendikamızın yıllarca verdiği kararlı mücadele sonunda 17 Haziran 2004 Tarihinde 6831 sayılı Orman Kanunu'nun; 5192 sayılı Kanunla, 71. Maddesinde değişiklik yapılarak, Orman Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarında, orman yangınları ile mücadele, koruma ve sınırlandırma hizmetlerinde çalışanlara, yangın sezonunda 7 ay “Fazla Çalışma Ücreti” yani 'Yangın ve Sınırlandırma Tazminatı' verilmesi sağlanmıştı. Ancak, sözde yetkili ve etkili sendika, yangın tazminatını 12 aya çıkaracağız diye yalan vaatte bulunarak, orman çalışanlarının özlük haklarını siyasi iradeye peşkeş çekmiş ve sonunda, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ‘ fazla çalışma ücreti’ tamamen kaldırılmıştır" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin fazla mesai ücretini kaldıran düzenlemeyi iptal ettiğini ifade eden Ergün, “Anayasa Mahkemesi'nin 27 Aralık 2012de açıkladığı bu karar Resmi Gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğe girmemiştir. Resmi Gazetede yayınlanmış olsaydı Fazla çalışma ücreti ödenmeye devam edecekti. Aradan 6 ay geçmesine rağmen bu kararın Resmi Gazete'de yayınlanmamasına bir anlam veremiyoruz. Binlerce kişiyi ilgilendiren bu karar bir an önce resmi gazetede yayınlanmalıydı” diye konuştu. Yangın ve sınırlandırma tazminatı uygulamasının devam edilmesi gerektiğini kaydeden Ergün, “Orman çalışanlarını mesai saatleri içinde çalışmaya tabi tutmak pek çok işin aksamasına neden olacak, ileride telafisi mümkün olmayan olumsuzluklara neden olacaktır. Yangınlarla mücadelede orman çalışanı canını ortaya koymuş şehit olmuş sakat kalmıştır. Hakkı olan fazla mesaisi kesilmemelidir.Orman ve Su işleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun konuyu tekrar Bakanlar Kurulu'na taşıyarak, orman çalışanlarına tekrar fazla mesai ücretinin verilmesini talep etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap