SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Pekşen'i mahkemeye veriyor!

Pekşen'i mahkemeye veriyor!

16 Şubat 2016 Salı - 17:02




Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaretinde Cemiyet Başkanı Turgut Özdemir ve yönetim kurulu ile bir süre s





CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, Trabzon Valisi ile ilgili yaptığı ‘Çapsız’ şeklinde ki açıklamalar büyük yankı uyanırdı. Vali A. Celil Öz, Pekşen’i mahkemeye vereceğini ifade etti.

AHLAKİ BOYUTU AŞAN DURUMA GELDİ

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde bir açıklama yapan Vali Öz, “Bu eleştiriler, hakaret, değerlendirme boyutunu aşan ahlaki boyutunu zorlayan bir boyuta geldi. Ben burada yaklaşık 2,5 yıldır Trabzon valili yapıyorum. Trabzon Valili benim için ok şerefli bir görev. Hiçbir hizmette ne bir siyasi kaygım ne kişisel beklentim oldu. Ahlaki anlama zaafım söz konusu olmadı. Bu göreve gelmem için layık gömüşler ve bu göreve getirildim. Bunu bir şeref olarak görüyorum. Geldiğim ilk günden bu anlayışla kişisel eğelerimden ödün vermeden hiçbir zaman siyaseti meselenin önüne geçmeden siyasi konuma makamımızı ve mevkiimizi bulaştırmadan bu göreve geldik”

ÇAPI BELİRLEME KONUSUNU KAMUOYUNA BIRAKIYORUM

“Kamu görevlileri için eğilim veya kullanılan ifadeler farklı. Ben bu mekanizmaların bu anlama bu göreve layık görüldüğü için burada oluğumu düşünüyorum. Seçilmişler için bu çapı belirleyen ifade milli iradeleri. Bizi bu göreve getiren ifadenin çapını milli irade. Bu sözü söyleyen kişiler kendi sandığında kendi ilçesinde çapını belirleyen milletin kararı. Bu çapı belirlediği konusunu kamuoyuna bırakıyorum. Bu yaklaşımı ben benimsemiyorum. Saygısızlık olarak görüyorum. Bu konuda önce ki konuyla birlikte hukuki süreci kullanmadım. He iki süreci birleştirip hukuki konuda hakkımı beraberce kullanacağım. Burada kişisel olarak bir hakaret var. Hem sataşma var. Hem bize hem de temsil ettiğimiz makama yönelik ciddi anlamda hakaret ve sataşma var. Bu hakkımı bu yetkimi hukuki olarak kullanacağım. Bu yaklaşımın ifade tazını benimsemediğimi ifade etmek istiyorum.”


DERGİ KONUSU

Haluk Pekşen’in, Trabzon Valiliğinin gönderdiği dergide AK Parti İl Başkanının fotoğrafının bulunmasıyla ilgili olarak ise Vali Öz, “Dergide herkesin resmi olabilir. Bazen resmi açılış programı yapıyoruz. Herkesin resmi olabilir. Bura siyasi pati başkanının bizimle beraber olması bakanın işi olacak, beraber bulunduğumuz toplantı. Devletin bakanı ziyarete gelmiş. Yanında il başkanı belediye başkanı. Başka pozisyonlarda olabilir. Biz faklı programlara açılışlara gidiyoruz. He hangi bir kişiyi ayırma gibi bir urum olabilir mi? Bunu anormal diye yorumlamak bana göre anormal” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap