SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize Belediyesi'nden kar hazırlığı

Rize Belediyesi'nden kar hazırlığı

28 Aralık 2012 Cuma - 11:41




Rize Belediyesi kış mevsiminin gelmesiyle beraber şehirde yaşanabilecek olası buzlanmaların önüne geçebilmek için bünyesine tuzlama aracı kattı.





İl Özel İdaresinden Rize Belediyesine hibe edilen kamyon Rize Belediyesi Makine Parkı Atölyesinde bakım onarım yapılarak tuzlama aracı haline getirildi. Kış mevsiminde her yıl sıkça karşılaşılan buzlanma nedeniyle olası kazaların yaşanmaması için önlem alan Rize Belediyesi, bu yıl karla mücadele araçları arasına bir yenisini daha ekledi. Rize Belediyesi Makine Parkında onarılan kamyonun lastikleri yenilenerek aracın ön kısmına yol açmak için kar küreme bıçağı monte edildi. Güçlü performansa sahip olan kamyonun arka kısmına ise tuzlama bölümü monte edildi. Damperin üzerinde bulunan tuz tankı sayesinde buzlanma ihtimali olan yollara yapılacak olan tuzlama çalışması ile olası kazaların yaşanmaması sağlanacak. Her yıl kış mevsimine güçlü ekip ve ekipmanlarıyla hazırlıklı giren Rize Belediyesi sorunsuz bir kış mevsimi geçirmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Rize Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl yine kış sezonuna araçlarımızla hazır haldeyiz. Önceki yıllarda şehir merkezinde olası buzlanmalarda ekiplerimiz kamyon üzerinden kürekle tuzlama çalışması yapıyordu. Bu yıl Özel İdaremizin kullanmadığı ve bize hibe ettiği bir kamyonu atölyemizde bakımdan geçirerek İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle takmış olduğumuz ekipmanlar ile tuzlama aracı haline getirdik. Aracımız aynı zamanda yol açma gücüne sahip greyder görevi yapabiliyor. Aracımızın yenisi yüksek maliyete sahip olduğu için bizde böyle bir alternatif yol arayışına girdik. Bu yıl inşallah Belediyemize yeni kazandırdığımız bu araç sayesinde sorunsuz bir kış mevsimi geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap