SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'ye yakışanlar...

Rize'ye yakışanlar...

10 Şubat 2017 Cuma - 07:43








İşimiz artık yaşadığımız, doğduğumuz şehir ve mezar taşımızın olacağı yer Rize. Elbette gelecek nesillere çocuklara ve torunlara bırakacağımız yer Rize. O halde tek düşüncemiz Rize için geleceği hazırlamak. Tabii bunun içinde günlük yaşayanlar, yarın var olma yerine yok olmayı düşünmeyenler elbette var.

Gününü gün ederek, servetinin üzerine servet katmak isteyen, asla koltuğundan kalkmayarak kim icralık, kimin malı satışta, kim zor durumda, bundan nasıl yararlanırım düşüncesinde olanlar da var. Ama bizim derdimiz Rize’de 3-5 insanın daha kalarak şehri geliştirmek adına atımlar atacak Rize sevdalılarının burada kalması. Gönlünde ve kalbinde Rize olmayanlara diyecek lafım yok, onlar zaten yolunu ve yönünü tercih eden insanlar.

Yıllardır yazar ve söylerim. Rize’de STK eksikliği var. Rize’de Sivil Toplum Örgütleri Birliği kurulmalı. Tabii aktif olanlar ve kafası çalışanlardan bu birlik kurulmalı. Kendi menfaatini düşünen değil, toplum menfaatini düşünecek insanlardan bu birlik oluşturulmalı. Rize için ortak projeler üretilmeli ve Rize’de 3-5 kişi de olsa istihdam sağlayacak yeni kuruluş ve iş sahaları açılmalı. Bunu yapacak olan tek kurum ve kuruluş STK’ların birlikte hareket ederek birlikte karar vermesi. Boşuna atalarımız “Bir elin nesi var iki elin sesi var” dememiş.

Çoğulcu eller buna el atmalı. Tabii bu söylemler belki bizden sonra hayata geçer. Gelecek nesil bunu hayata geçirir ama iş işten geçmiş olur. Türk siyasetinde bugünkü yerini Rize bir daha ne zaman bulur o kısım karanlık. Rize’yi dağa doğru büyütemedik, denize doğru büyüyecek ancak imar konusu olmayacak, o halde şehir içinde ki devlet kurumlarını yavaş yavaş taşımak gerek, okulları taşımak gerek.

Nasıl mı? Resmi kurumlar Doğuş Çay kampusu yolu üzerindeki geniş alana taşınmalı, tüm resmi kurumlar, belediye olmak üzere hepsi bu bölgeye oluşturulacak RESMİ KURUMLAR sitesi olarak yer alabilir. Şehir merkezindeki tüm okullar ise Güneysu yol üzeri veya Kale yolu üzerinde geniş bir alana okullar bölgesi olarak tüm okullar taşınabilir. Resmi kurumların taşınmasıyla artık şehir içi rahatlayacak. Okullar nitekim aynı. Tüm okulların bir arada olduğunu düşünecek olursak, her okula bir salon, bir laboratuvar yerine tek elden tüm işler yürütülebilir, hatta okulların bir arada olmasıyla öğretmen açığı olan okullara takviye yapılabilir, birbirlerini idare edebilirler.


Resmi kurumların bir arada olmasıyla bu alanda geniş otopark, sosyal alanlar kurulabilir. Tabii bunların hepsi benim düşüncem ve benim hayalim, ancak bu hayaller olamayacak kadar kötü bir düşünce değil. Bu hayallerin karşısında dik duran STK’lar ve siyasiler olmalı. Zaman zaman gazete başlıklarında bazı düşünülen projeler için “Hayaldi gerçek oldu” gibi manşetler gördüğümüz gibi, saydığım bu projelerin hiçbiri hayalin dışında gerçek olabilir. Yeter ki dik duralım, eğilmeyelim ve kendi menfaatlerimiz doğrultusunda hareket etmeyelim. Bu sözüm Rize’yi düşünenler, gelecek Rize’yi hayal edenler için geçerli.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap