SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Samsun lojistik üs olacak

Samsun lojistik üs olacak

13 Eylül 2013 Cuma - 09:10




Samsun TSO Başkanı Zeki Murzioğlu, kentin geçmişten gelen ticari özelliğini kaybeder gibi görünse de cazibesini yeniden kazanacağını söyledi.





Hayati AKBAŞ Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Salih Zeki Murzioğlu, kentin geçmişten gelen ticari özelliğini kaybeder gibi görünse de cazibesini yavaş yavaş yeniden yerine getirdiğini söyleyerek, "Samsun Türkiye'nin lojistik üssü oluyor" dedi. Samsun'un, bir yanda tarımda sanayileşme yolunda ilerlerken diğer yandan lojistik merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını söyleyen Murzioğlu, kentin Türkiye'de kurulması planlanan 5 lojistik merkezden biri haline geleceği ifade etti. Samsun'un 7 bin yıl öncesine dayanan turizm ve sanayi kenti olduğunu belirten Murzioğlu, "Karadeniz'in kenarında ve kuzeye açılan kapı niteliğinde... Karşımızda çok bakir bir Rusya var. Samsun'un bir başka lojistik özelliği ise üç limana sahip olması. Samsun'da lojistik merkez için önce mastır planını çıkarttık. Doğru bir merkez olduğunu gördük. Demiryolu, karayolu, limana yakınlık ve havaalanına yakınlık gibi kriterler gerekiyordu. Bu Samsun'da bulundu" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap