SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Samsun'da 3. hekim çalıştayı yapılacak

Samsun'da 3. hekim çalıştayı yapılacak

27 Kasım 2012 Salı - 14:19




Samsun Tabip Odası'nın geleneksel hale getirdiği hekimlerin sorunlarının görüşüldüğü ve çözüm önerilerinin arandığı genişletilmiş hekim çalıştaylarını





Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Pembe Salon'nda 01 Aralık 2012 günü 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak olan çalıştaya 24 ilin tabipler odasının katılacağı öğrenildi. Programda açılış konuşmasını Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir Aktan, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr.Hüseyin Akan ve AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr.Tülay Bakır'ın yapacağı belirtildi. Çalıştayda, YÖK Üyesi ve TUK Başkan Vekili Prof. Dr. Recep Öztürk, "Tam Gün Yasası ve YÖK Yasası'nda son durum", Erciyes Üniversitesi Tıp Fakakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, "Sağlıkta Dönüşüm ve Üniversiteler", Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şaban Şimşek, "İş Güvenliği ve Meslek Etiği", Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücahit Görgeç, "Kısmi zamanlı (Part time) çalışmak hekimin ahlakını bozar mı?", İzmir Tabip Odası Hekimi ve Şiddet Çalışma Grubu Koordinatörü Dr.Turgut Tubay, "Hekime şiddet" hakkında sunum yapacaklar. Ayrıca, katılan tabip odaları ve katılımcılarla Kamu Hastane Birliklerinin tartışılacağı interaktif bir oturum ve katılan oda temsilcilerinden katkı sağlayacak olanların onar dakikalık sunumlarının yer alacağı kapanış oturumu gerçekleştirilecek. Çalıştayın ev sahibi Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın yaptığı açıklamada, "Hekimlerin önünde en önemli sorun, geleceklerini görememek ve belirsizliktir. Hekimler bugün ürettikleri işin riskinin ve zahmetinin karşılığını maddi ve manevi alamamaktadır. Bu çalıştayın sonuç bildirgesi ilgili makamlara sunulacaktır. Bu tür toplantı ve çalıştaylara ilgililerin kulak vermesini umuyoruz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap