SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şehit anneleriyle buluştu

Şehit anneleriyle buluştu

13 Mayıs 2013 Pazartesi - 10:21




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Anneler Günü nedeniyle Trabzon’daki şehit anneleriyle akşam yemeğinde bir araya geldiler.





Programa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdür Vekili Faruk Sarı, Vali yardımcıları eşleri ile çok sayıda şehit ailesi katıldı. Şehit anneleriyle bir araya gelen Vali Kızılcık, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” diyerek sözlerine başladı. Şehit annelerinin anneler gününü kutlayan Vali Kızılcık, “Anneler günü vesilesiyle sizlerle beraber olmak istedik. Anneler gününüzü devlet olarak tebrik ediyoruz. Sağlık ve sıhhat içersinde nice anneler gününe erişmenizi diliyorum” dedi. Kızılcık, ‘Okuduğum En Güzel Kitap Annemdir’ Anneler gününe ilişkin anlamlı bir mesaj veren Vali Kızılcık, “Tüm annelerimiz başımızın tacıdır. Cennet annelerin ayağı altındadır. En beğendiğiniz kitap hangisidir diye soracak olursanız, okuduğum kitaplar arasında en güzeli annemdir diyebilirim. Anneler bizi sadece bizi doğurmakla kalmıyor, hayata atıldığımızda da hep bize rehberlik ediyorlar. Onların hakkını ödememiz mümkün değildir” diye konuştu. Şehit Ailelerinin Onursal Annesi İlan Edildi Yemeğe katılan EMŞAD Başkanı Songül Erdem ise, Vali Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’a özellikle şehit annelerine verdiği her türlü destekten dolayı yılın annesi ödülünü verdi. EMŞAD Başkanı Erdem, “Valimizin eşleri Trabzon’a geldiği günden beri her zaman şehit ailelerinin arkasında olmuştur. Onlara gereken her türlü desteği vermektedirler. Şehit eşleri ve annelerinin daima yanında olmuşlardır. Bu yüzden bizde kendilerini tüm şehit ailelerinin onursal annesi ilan ediyoruz” diyerek bayan Kızılcık’a ödülünü sundu. ‘Bu Değeri Büyük Bir Onurla Taşıyacağım’ Aldığı ödül karşısında oldukça duygulanan Sema Kızılcık ise, “Buna layık olmak benim için şeref ve onurdur. Şehit annelerimizin bana verdiği değeri büyük bir onurla taşıyacağım. Buna layık olabilmek için elimden geleni sonuna kadar yapacağım” dedi. Bayan Kızılcık, “Ülkesi için hiçbir görevden kaçınmayan kahraman evlatlarınız sayesinde bizler bugün özgürce yaşayabiliyoruz. Aziz Şehitlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur kaynağı olarak ilelebet yaşayacaktır. Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için sizlerle gurur duyuyor; Anneler Günü'nüzü gönülden kutluyorum" dedi. Yemek programının ardından Vali Kızılcık şehit ailelerinin çocuklarına kitap ve oyuncak verirken, bayan Kızılcık da, annelerin her birine gül hediye etti. Her yıl Anneler Günü'nü büyük bir hüzünle karşıladıklarını ifade eden Şehit Anneleri ise, bu etkinlikle bir kez daha yalnız olmadıklarını hissettiklerini belirterek, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’a teşekkürlerini ilettiler. Kimi zaman gözyaşı, kimi zaman da sohbetin hakim olduğu akşam yemeği, şehit ailelerinin bayan Kızılcık ile hatıra fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap