SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şehitler için anıt önerisi

Şehitler için anıt önerisi

23 Kasım 2015 Pazartesi - 09:13




Eynesi Ana kitabının yazarı Emine Özgenç, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret ederek, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun anısına şehitler i





Emekli öğretmen-yazar Emine Özgenç Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret ederek, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun anısına şehitler için bir anıt yapılması ricasında bulundu. Ziyareti sırasında Emine Özgenç, Trabzon'un işgalini ve muhaceret dönemini konu alan ikinci kitabı Eynesi Ana'yı Vali Öz'e hediye ederek, 100 yıl önce yaşanan hazin işgal ve muhaceret yıllarında yaşanan işgal ve olaylarla ilgili olduğunu ve bu olayların kadın kahraman etrafında derleyip toplayıp hakikati içeren olayları roman formatında yazdı. Trabzon'a bir anıt yapılması konusunda çalışmalarının ve görüşmelerinin devam edeceğini söyleyen Özgenç, bunu bir dava olarak gördüğünü ifade etti. Özgenç, hem anıtın yapılmasını hem de Trabzon'un sanayide geliştirilerek ekonomik sıkıntılarını bertaraf etmiş, kendi gencine kendi memleketinde iş bulacak duruma gelmesini muhacirlerin torunlarına borçlu olduklarını söyledi. Özgenç, bunu yapmak için de kafası çalışan, aklı yeten, eli kalem tutan veya maddi imkana sahip olan herkesin bir ve beraber olması gerektiğini söyledi. Özgenç, “Bu konuda da ne gerekiyorsa yapmak gerektiğine inanıyorum” dedi.

Rabia UZUN CİRAV

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap