SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şiddete fırça attılar

Şiddete fırça attılar

27 Nisan 2013 Cumartesi - 17:03




Trabzon’da bugün Meydan Parkı’nda toplanan onlarca kişi son dönemlerde artan kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için “Şiddet





Etkinlikle ilgili basın açıklaması yapan Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, bugün Türkiye’nin 20 ilinde, 5 ilçesinde ve 5 ülkede “Şiddete fırça atıyoruz” adıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için eylemler düzenlendiğini söyledi. Üst “Son zamanlarda yaşanan, kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekip sanatçı ruhuyla bu konuya tepki vermek için; her ilde eş zamanlı düzenleyeceğimiz ‘Şiddete Fırça At’ resim etkinliğine her ilden gönüllü sanatçı ve halkın iştiraki ile bir etkinlik yapmaktır. Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Trabzon’da bu etkinliği düzenleme görevi almıştır. Tuval bezi üzerine isteyen istediği boya ile açık alanda sanatçıların yönlendirmesi ile resim etkinliği gerçekleştirilecektir. Gönüllülük esasına dayanan bu etkinlik konu ya da resim kompozisyonu spontane gerçekleştirilecektir” dedi. Etkinlikte özellikle ‘Kırmızı’ renkte boya kullanmadıklarını belirten Üst “Böylece şiddete bir kez daha vurgu yapmak istedik. Kadın erkek ‘şiddete hayır’ diyen herkesi bu etkinliğe bekliyoruz” diye konuştu. Üst, yapılan bütün resimlerin önümüzdeki ay Manavgat'ta ve Trabzon’da sergileneceğini ve sergilenen bütün resimlerin katalog haline getirileceğini sözlerine ekledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap