SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sözleşmede var uygulamada yok

Sözleşmede var uygulamada yok

23 Mart 2015 Pazartesi - 13:01




Türkiye’nin son dönemlerde korkulu rüyası haline gelen grip salgınları bazen ölümcül boyutlara kadar varıyor.





Türkiye’nin son dönemlerde korkulu rüyası haline gelen grip salgınları bazen ölümcül boyutlara kadar varıyor. Yetkililerin bu konuda bir an önce önlem alması gerektiğini bildiren Çevre Sağlığı Uzmanı Kadir İskender, "Ortak kullanım alanları dezenfekte edilmediği sürece bu salgının önüne geçilemez" dedi

DEZENFEKTE YOK

Trabzon’un ve Türkiye’nin son dönemlerde korkulu rüyası haline gelen grip virüsü gittikçe yayılırken Çevre Sağlığı Uzmanı Kadir İskender tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Dolmuş, otobüs ve okullarda bu virüsün günden güne arttığına dikkat çeken İskender, "Dezenfektasyon önlemi için resmi kurumların sözleşmesi bulunuyor ancak kurumlar dezenfekte yaptırmaktan kaçınıyor" dedi.

KÖTÜ SONUÇLAR

Özellikle okullardaki çocukların her gün kapı kollarından virüse maruz kalabileceğini belirten İskender, "Okullar, devlet ve özel yurtlar, kolejler, hastaneler, kamu kurumları, büyük sitelerde mutlaka dezenfekte önlemi alınmalıdır. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün de bu konuda denetimlerini artırması şart. Aksi halde bu salgın yüzünden kötü sonuçlar ortaya çıkabilir" uyarısında bulundu.

Paspas almıyorlar

Dezenfekte işleminin maliyet açısından fazla bir yükü olmadığını belirten İskender, "Bazı hastanelerin yoğum bakım üniteleri de ne yazık ki dezenfekte işlemlerinden kaçıyor. Bir dezenfektasyon paspası dahi almaktan kaçınan yetkililer daha sonra ortaya çıkabilecek kötü sonuçların hesabını veremeyeceklerdir" ifadelerini kullandı. 

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap