SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Suriye davası toplum yarası!

Suriye davası toplum yarası!

Karadeniz Özel

30 Ocak 2015 Cuma - 15:17




Ülkelerindeki iç savaştan Türkiye’ye kaçan binlerce Suriyeli mültecinin dramı yürek dağlıyor. Trabzonlu mahalle muhtarları ise mülteci akını karşısınd





BİR LOKMA EKMEK

Suriye’deki iç savaştan Türkiye’ye kaçan mülteciler Trabzon’u da mesken tuttu. Bir evladını iç savaşta kaybeden Suriyeli baba Naser Alazız, ailesini alarak Trabzon’a yerleşti. Kaymaklı Mahallesi Muhtarı Zeki Civelek’in yardımlarıyla hayata tutunan aile bombasız ama yardıma muhtaç bir halde hayatını idame ettirmeye çalışıyor.

ÇARESİZ KALDIK

Hayırsever Mahalle Muhtarı Zeki Civelek, Suriyeli ailenin tüm masraflarını karşıladığını belirterek, "Yeni doğmuş bir bebekleri var. Onları izbe bir yerden alıp eve yerleştirdim ama gelen Suriyelilerin ardı arkası kesilmiyor. Hepsine de yetecek gücüm yok. Suriyeli akınına karşı biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bu duruma bir önlem alınmalı" dedi.

345

Muhtar Civelek, Suriyeliler için Yabancılar Şube tarafından yabancı tanıtma kartı dağıtıldığını belirtti. Kartlardaki en dikkat çekici unsur ise mültecilerin kişisel bilgilerinin yanı sıra kartlarda yer alan ikametgah alanı. Suriyeli mültecilere illere göre ikametgah adresi verilmeye başlandı. Kimlik verilip verilmeyeceği ise merak konusu. 

Songül MAZLUM

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap