SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Talanov'dan Yıldız'a ziyaret

Talanov'dan Yıldız'a ziyaret

17 Haziran 2013 Pazartesi - 18:26




Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitri Nikolayevich Talanov, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ı makamında ziyaret ett





Yıldız, görüşmede, Talanov’a Avrasya Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümlerinin de bulunduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: “Biz, üniversite olarak özellikle Rus diline önem veriyoruz.Bu bölgede Rusya ile ticaret yapan birçok girişimcimiz var. Fakat bu girişimcilerimizin en büyük sorunu Rusça bilmemeleridir. Bunu katıldığımız birçok toplantıda dile getirmişlerdir. Biz Avrasya Üniversitesi olarak bu girişimcilerimize Rusça tercüman aramak yerine onlara Rusça'yı öğretmekten yanayız. Bu konu başta olmak üzere Rusya’daki üniversitelerle birçok konuda işbirliği yapmak istiyoruz.Bu konuda siz Başkonsolosumuzun desteğine ihtiyacımız var.En kısa sürede yazılı raporlar halinde neler yapabileceğimizi size iletmek için sizi ziyaret edeceğiz.” Rusya Federasyonu Başkonsolosu Dimitri Nikolayevich Talanov ise, iki ülke arasında güzel ilişkilerin Atatürk döneminde başladığını belirterek şunları söyledi: “Yüz yıl içerisinde birbirimize çok yardımcı olduk. Bu kurulu güzel ilişkilerin devam ettirilmesi ve güçlendirilmesi için hep beraber çaba sarf edeceğiz. Bende konsolos olarak gerek üniversitenizin bizim ülkemizdeki üniversitelerle arasında kurulabilecek ilişkilerinde gerek Rusça dili konusunda yapılabilecek projelerde sizin destekçiniz olacağız. Avrasya Üniversitesi'nde bulunmaktan çok mutluyuz.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap