SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Taşeron İşçilerini 'Beyaz İmza' Uyarısı

Taşeron İşçilerini 'Beyaz İmza' Uyarısı

13 Nisan 2012 Cuma - 14:03




Ordu İşçi Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Akgül, kamu kurumlarında hizmet alımı ile çalışan taşeron şirket elemanlarına işe girerken “Tüm haklarımı a





Serkan Akgül yaptığı açıklamada, bazı şirketlerde işçilere boş matbu ve imzalı ama tarihsiz istifa dilekçeleri ile matbu imzalı ama tarihsiz ibranamelerin yanı sıra işçilerin yasal haklarına karşı kullanılmak üzere borç senedi imzalatıldığı şeklinde bilgiler edinildiğini, işçilerin ise işe girmek veya işten çıkarılmak korkusuyla imzalamak zorunda kaldığını belirtti. Bu evrak imzalatma olayının amacının tamamen ‘işçinin hakkını’ yemek olduğunu belirten Akgül şöyle konuştu: “İşçilerimiz dernek yöneticilerimizin bilgisi dışında ibraname, istifa gibi hiçbir belgeye imza atmasın, özellikle emekli olurken ‘Bütün haklarımı aldım’ şeklinde düzenlenen ibraname belgesini imzalamasın ve bizlerin bilgisine muhakkak başvursun. Yani, işçilerimiz işe girerken imzalı istifa dilekçesi, ibraname ve senet alınması İş Kanunu yönünden iyi niyetli olmayan hallerden olsa da Türk Ceza Kanunu yönünden suçtur. Olay savcılıklara bildirildiğinde haklarında ceza-i işlem de başlatılacaktır. İlimizde ne yazık ki beyaz imza olaylarının olduğu, şirketlerin zorla ‘işten atarım, sizleri faklı, farklı kuruluşlardaki ihale sonucu aldığım işlerde çalıştırırım tehdidi ile imzalattıkları dedikoduları bizlerin kulağına zaman, zaman gelmektedir. Bizler asgari ücretle geçinmeye çalışarak hayat mücadelesi veren, işini kaybettiği takdirde eşini çocuklarını bakmakla yükümlü olan birinin yaşayacağı endişeyi, tedirginliği ve çaresizliği yaşayan birçok arkadaşımız adına kamuoyu oluşturma ve hukuki girişimlerden kesinlikle geri durmayacağız.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap