SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tirebolu Barınağının Liman Olmasına Tepki

Tirebolu Barınağının Liman Olmasına Tepki

28 Nisan 2012 Cumartesi - 15:31




Giresun'un Tirebolu ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Emin Uğur, balıkçı barınaklarının bölünerek büyük bir kısmının ulaştırma limanına dönüştürü





Giresun’un Tirebolu ilçesinde 2010 yılında tamamlanarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen balıkçı barınağının limana dönüştürülecek olmasından endişe duyduklarını belirten Uğur “Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan, Milli Emlak’a devredildikten sonra kooperatifimiz tarafından kiralamayı düşündüğümüz balıkçı barınağının büyük bir kısmının ulaştırma limanına dönüştürülmesi için bir takım proje geliştirildiğini öğrendik. Yıllardır tamamlanmasını beklediğimiz barınağımızın şimdi de limana dönüştürülmesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Limana dönüştürülmesi ilçemize hiç bir şey kazandırmayacağı gibi balıkçılarımız da bugün başka yerlerde örneklerini gördüğümüz gibi limana sokulmayacaktır. Giresun limanı nasıl atıl vaziyette bekletiliyorsa Tirebolu limanı da kiralayan tarafından atıl kalacaktır. Bölgemizde sadece Trabzon limanı faal şekilde çalışırken, Giresun Limanı'na kömür boşaltılmakta ve kömür tozundan vatandaşların ve liman çevresinin nasıl rahatsız olduğu yerel basına yansımaktadır. Liman olmamız halinde Giresun’daki aynı manzarayı yarın biz yaşayacağız” dedi. Tirebolu’nun bir balıkçı kenti olduğunu da belirten Uğur “Kooperatifimize kayıtlı yaklaşık 100’u balıkçımız varken, balık sezonunda ülkenin her yerinden en büyük balıkçı tekneleri Tirebolu’ya akın etmekte ve yüzlerce kişi ilçemize gelerek esnafına ekonomik kazanç sağlamaktadır. Peki aynı şeyi liman için söylememiz mümkün olmayacağı gibi barınak için ayrılacağı düşünülen alan ise bize kesinlikle yeterli değildir. Biz balıkçı barınağı olarak yapılan barınağımızın bölünerek liman olmasına ve yarın içerisine sokulmayacak olduğumuz birilerine kiralanmasına da karşıyız” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap