SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 100. Yıl sizlere ömür mü?

100. Yıl sizlere ömür mü?

14 Ağustos 2018 Salı - 13:23




Yenimahalle’de bulunan yıllarca binlerce öğrenciye yuva olmuş 100. Yıl İlköğretim Okulu‘nda meydana gelen çatlaklar nedeniyle yıkılmıştı şimdi yerine





Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Yenimahalle’de hizmet veren ve o bölgenin büyük yükünü çeken 100. Yıl İlköğretim Okulu meydana gelen çatlaklar dolayısıyla yıkılmıştı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul yıkılmadan önce beraberindeki heyetle okula giderek incelemelerde bulunmuş ve yıkılan okulun yerine 24 derslikli yeni bina yapılacağını söylemişlerdi. Milli Eğitim ve Yatırım İzleme Müdürlüklerinden bilgi alan Vali Yavuz, en kısa sürede okul inşaatına başlanarak 100.Yıl İlköğretim Okulu’nun yeni yerinde tekrar eğitim öğretime açılacağını sözlerine eklemişti.

OKUL DEĞİLSE NE?

Geçen bir yıllık süreçte okul ile ilgili herhangi bir adım atılmadı. Okulun öğrencileri ise civar okullara taşımalı eğitim ile nakledildi. Bölgenin acil olarak okula ihtiyacı varken ortaya yeni bir iddia atıldı. Yıkılan okulun yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait bina yapılacağı, okul yapılmayacağı eğitim camiasında konuşulmaya başlandı. Okul yapmak için yıkılan okul ile ilgili ortaya atılan iddialar için Veli-Der Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, edinilen bilgi neticesinde çalışan öğretmenler arasında okul değil de başka
bir tesis yapılacağı yönünde bir bilginin söz konusu olduğunu aktardı.

AÇIKLAMALILAR

Başkan İkinci, konuya ilişkin, “Trabzon gibi göç alan bir şehirde nüfus hareketlerini kontrol etmeden okul çağındaki öğrenci sayıları göz ardı edilerek gerçekleştirilen eğitim yatırımları yarar getirmez. Özellikle 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun olduğu yerde okula ihtiyaç vardır. Geçen yıl okulun yıkılması ile çok sayıda öğrenci ve veli mağdur olmuştur ve yeni okullarını beklemektedirler.
Bu nedenle yeni yapılacak binanın mutlak suretle eğitim amaçlı kullanılması gerekmektedir. Valilikten yeni yapılacak binanın kamuoyunda konuşulan bilgilerin aksine okul olarak hizmet vereceğini açıklamasını bekliyoruz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap