SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 07.06.2024

07 Haziran 2024 Cuma - 08:01




Olaylar ve Yaşananlar | 07.06.2024





SUİÇMEZ İLE İLGİLİ İDDİA ŞAŞIRTTI!

Trabzon Barosu seçimleri yaklaşırken, CHP’ye yakın bir avukatın ofisinde dile getirilen iddia karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Malum önümüzde baro seçimleri var ve 3-4 avukat bir araya geldiği zaman konu haliyle seçimler oluyor. Trabzon’un önemli avukatlarından Hakan Orhan, aylar öncesinden adaylığını açıklamış, çalışmalarını yürütüyordu. Şaşırdığımız iddia tam da bu noktadaydı. İddiaya göre, Hakan Orhan’ı ayağa kaldıran, aday olmasını isteyen isim CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmezmiş! Şaşırmamızın nedeni ise mevcut Başkan Duygu Keleş Aydın ile Sibel Suiçmez’in yıllara dayanan dostluğu olması. Suiçmez’in yıllarca yönetimine aldığı, genel sekreteri yaptığı ardından ise baroyu emanet edecek kadar güvendiği bir ismin karşısına neden aday çıkarmak istediği, iddialar doğruysa önümüzdeki günlerde net şekilde ortaya çıkacaktır. Suiçmez’in baroyla vakit harcamak yerine Trabzon’u Meclis’te en iyi şekilde temsil etmeye ağırlık vermesinde yarar var diye düşünüyoruz. Bir gerçek de var ki Trabzon’da hangi meslek odası olursa olsun bir seçim varsa, mutlaka arka planda gizli bir el ortaya çıkıyor. Bırakın adaylar hünerlerini sergilesin, üyeler kimi takdir ederse o kazansın. Unutmayalım burası Trabzon ve iki kişinin bildiği asla sır olarak kalmaz.

KREDİ FAİZLERİ  MESELESİ NE OLACAK?

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, esnaf kefalet kredilerinde faiz oranlarının yüzde 100’e varan oranlar da artırmış söz konusu faiz artışı kararının ardından esnafa, “Kooperatifimizden kullanmış olduğunuz değişken faizli işletme kredisinin faiz oranı, Halk Bankası tarafından değiştirilmiştir. Kredileriniz, yeni faiz oranı üzerinden tahsil edilecektir” şeklinde SMS’ler gönderilmişti. Trabzon’da yüzde 7.50 olan oran yüzde 17’ye yüzde 8.50 olan oran yüzde 18’e yüzde 9.50 olan oran yüzde 21’e ve yüzde 12.50 oran ise yüzde 24’e çekilmişti. Esnaf kredilere gelen bu şok artışla neye uğradığını şaşırmış durumda .Düzelecek geri adım atılacak beklentisi ise boşa çıktı. Ne yapacağını şaşıran ve mağduriyet yaşayan vatandaşın derdine kim çare olacak acaba? Trabzon vekilleri mi?  Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Başkanı mı? Kim valla biri çıksın çözüm önerisinde bulunsun!

AHMET METİN GENÇ’İ EŞBAŞKAN YAPTI!

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde divan başkanı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet  Türk, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e söz verirken "Trabzon Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız..." diye anons etti. Salondan gülüşmeler ve alkışlar yükselirken Ahmet Türk de dil sürçmesini "pardon" diyerek düzeltti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına kürsüden tepki gösterdi. Bazı belediye başkanları ise “Biz Kınamıyoruz” şeklinde Ahmet Türk'e bazı tepki gösterdi. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Trabzonlu hemşerimiz Ekrem İmamoğlu kazandı.  Ekrem İmamoğlu’nun karşında seçimleri kaybeden  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamada “üzülerek gördüm ki Türkiye Belediyeler Birliği artık Türkiye Belediyeler Birliği platformundan çıkmış ve iki partinin, CHP ve DEM'in birlikte, PKK'nın uzantısı olan partinin birliği haline dönmüştür”  şeklinde tepki gösterdi.

AK PARTİDE İL-İL ANALİZ YAPILIYOR

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yenilenme beklenen büyük kongre için 2025 sonu işaret edildi. İl il yapılan araştırmanın sonuçlarının “siyasal değişim-dönüşüm” sürecine kaynak olacağı vurgulanıyor. 7 bölge, 81 ilde vatandaşın sorunları, talepleri, beklentileri ayrı ayrı ölçülüyor. Araştırma kapsamında yerel seçim sonuçlarının daha iyi analiz edilmesi için de yeni veriler elde edilmeye çalışıyor. Örneğin Trabzon Büyükşehir Belediyesi kazanılırken Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’ın neden kaybedildiği ya da Van’da önceki seçimde 4 ilçe belediyesi kazanan partinin neden bu seçimde tek bir belediye alamadığı  Artvin’de 6 belediyenin nasıl kaybedildiği oyların nasıl hızla düştüğü anlaşılmaya çalışılıyor. Tüm verilerin analiz edilip raporlanacağını belirten parti yöneticileri elde edilen sonuçların “siyasal değişim-dönüşüm” sürecine kaynaklık edeceğini söylüyor. Önümüzdeki bir ay içinde tamamlanması beklenen araştırma sonuçlarının sonbaharda başlaması hedeflenen ilçe, ardından il kongrelerinde, yeni yönetimlerin oluşmasına da etki edeceği vurgulanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap