Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: ''28 Şubat olmazsa Trabzonspor şampiyon''
Yayın Tarihi: 10.12.2021 - 18:18 | Güncelleme Tarihi: 10.12.2021 - 18:13
Ak Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Trabzon’da gençlerle bir araya geldi.
Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaretler için Trabzon’a geldi.
KURTULMUŞ, GENÇLERLE BULUŞTU
Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gençlerle buluştu.
OKUMUŞ: ÖZGÜN FİKİRLER HAYATA GEÇİRİLMELİ
‘Türkiye’yi yarınlara taşımak’ konulu buluşmada açılış konuşmasını yapan KTÜ Rektör Vekili Halil İbrahim Okumuş, “Dünyamızda gelişmekte değilmekte ve hayatın her alanında sürekli yenilenme yaşanmaktadır. Devletler kendilerinin buldukları ve doğru hızlı adımlar atmaları gerektiren rekabet adımlar içerisinde ülkemizi en üst düzeye taşıyabiliriz sorusunu bulmaya yönelik alanlarda türlü türlü politikalar geliştirilmektedir. Gençler sıradan olanı aşıp çağı aşan projeler, politikalar üretebilmek için çok çalışıp gayret göstermeniz gerekmektedir. Özgün fikirler üretip hayata geçirmeniz Türkiye’yi öncü bir devlet yapmanızın tek yoludur. 21. yy’ın temel gereksimimi ise başta sağlık ve altyapı olmak üzere farklı alanlarda yaşam standartlarının artırılmasıdır. Demokratik devlet ülkemizin istihdam ile sağlanacağına yürekten inandığımı ve her alanda büyümenin yolunun üretmekten geçtiğini ve ülkemiz gençlerinin yapı taşları olduğunu belirtmek isterim” dedi.
KURTULMUŞ: TRABZON TÜRKİYE’NİN KADİM ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİDİR
Numan Kurtulmuş, “Hayatım boyunca en zor vakitlerde bile olsa üniversitelerden davet gelse şiar olarak kabul etmişimdir gitmeyi. Trabzon’dan davet geldiği için buradayız. Türkiye sıradan bir ülke değil. Evrensel ölçekte dünyaya yön vermiş olduğu medeniyetlerin olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Trabzon da Türkiye’nin kadim şehirlerinden birisidir. Ayrıca Selçuklu ve Osmanlı’nın torunları olarak çok büyük bir birikime sahibiz. Her milletin kendi kodları olur. Asla küçük düşünmeyiz. Büyük düşünmeyi kedimize hedef alan bir milletiz. Türkiye’nin en büyük yatırımı gençlerdir. Çok iyi bir şekilde yetişmesi donanımlı olarak hayata hazır hale gelmesi büyük hedefler sahibi olarak hayatım geliştirerek yoluna devam etmesi gerekli. Bizim önümüzde 2 tane temel hedef vardır. Yeniden güçlü Türkiye’yi kurmak. Diğeri ise dünyada adil sistemin kurulması için gayret sarf etmek. Dünya bugün haksızlıkların içerisinden geliyor. Küresel gelir dağılımı adaletsizliği var. Yavaşlar iç çatışmalar ortaya çıkıyor. Bunların sonucu olarak göç dalgası oluşuyor. Avrupa 3 göçmen kapısını dayandığı zaman ayakları titriyor. Dünyada yeni bir küresel sisteme ihtiyaç var. Yani dünya 5’ten büyüktür” dedi.
KURTULMUŞ: KENDİ HAYATIMIZIN FİLMİNDE BAŞROL OYNUYORUZ
Kurtulmuş, “Kuşak meselesi çok yanlış tartışıldı Türkiye’de. Siyasi tartışma haline döndü. Gençler iktidar partisinden uzaklaştırıldı. Bu tartışmalara iki algıyla beraber Z kuşağı tartışması geldi. Her insanın kendi yaşadığı çağ özgündür ve kendi yaşadığı dönem biriciktir. Kendi hayatımızın filminde başrolünü oynuyoruz. İnsanlar farklı ortamdan etkileniyor. İnsanları tek bir kalıp içerisinde görmek biraz da insanları kalıplaştırmak şeklinde görüyorum.” diye konuştu.
KURTULMUŞ: HALKIN ALIM GÜCÜ ETKİLENDİ
“İşsizlik düşüncesi. Yatırımlarınız, düşünceleriniz nedir? Öğrenci olarak… En büyük sıkıntılarından biri ekonomik durumlarımız. Öğrencilere destek vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Kurtulmuş, “Türkiye’ni rekabet edebileceği imkanların ortaya koyulması lazım. Türkiye’de sayısız yatırımlar oldu. Trabzon’da 4 OSB’miz var. Temel odağımız yatırımların artırılmasıdır. Dövizin yukarıya çıkmış olması halkın alım gücünü etkiliyor. Bazı fırsatçıların aşırı kar iştahından ortaya çıkan durumdan en kısa sürede kurtulacağız. Bizim gençlerimizi Türkiye’nin insanlarına iş üretecek fabrikalarımızın olması. Sadece iş arayan insanlar değil vasıflı eleman sayısının artırılması. Yatırım yapacağız. Yatırım maliyetlerinin düşmesi için gayret sarf ediyoruz” dedi.
''28 ŞUBAT OLMAZSA...''
Programın sonunda kendisine hediye edilen Trabzonspor forması sonrası bordo mavili takımın son durumunu değerlendiren Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''28 Şubat olmazsa Trabzonspor şampiyon'' açıklamasını yaparak dikkat çekti.
Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklaması salonda alkışlarla karşılık buldu.


Muhabir/Editör:Hamdi Usta