A+ A-
Yorum
10

AK Parti’de Kongre süreci başladı! Peki Trabzonlu isimlere ne olacak?

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 15:52 | Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 - 16:02
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen MKYK toplantısında kongre kararını imzaladı. Böylelikle, AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongre süreci resmen başlamış oldu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen MKYK toplantısında kongre kararını imzaladı. Böylelikle, AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongre süreci resmen başlamış oldu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde yapıldı.Erdoğan, toplantıda kongre kararını imzaladı. Böylelikle, AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongre süreci resmen başlamış oldu.

AK Parti son olağan kongresini 24 Mart 2021'de son olağanüstü kongresini ise Ekim 2023'te gerçekleştirmişti. Büyük kongre 31 Mart seçimlerinin ardından yapılması beklenen değişimin de işaret fişeği olacak.

Kongre kararının alınması ile olağan kongre süreci işletilecek. Belde, ilçe, il ve büyük kongre yapılacak. Daha sonra il kongrelerinin tamamlanması ve büyük kongreye gidilmesi planlanıyor. 

110 üyeden oluşan MKYK'daki değişim kararını Erdoğan verecek.

AK Parti’nin üst kademesinde görev alan AK Parti MYK Üyesi Ali İhsan Yavuz, MYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, MKYK Üyesi Adnan Günnar, MKYK Üyesi Meryem Sürmen, MKYK Üyesi Aziz Babuşçu’nun ise değişim kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. 

Ekim 2023’de göreve başlayan isimlerin bazılarının değişeceği bazılarının ise görev sürelerinin sona ereceği tahmin ediliyor. 

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK ve MKYK üyelerinin %90’ına yakınında bir değişiklik planlıyor. 

Bu isimler arasında Trabzon’dan da isimler olması kuvvetle muhtemel. 

MYK üyeleri olan Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AR-GE’den sorumlu Trabzon Milletvekili Mustafa Şen’in ise görevlerinde bir değişiklik beklenmiyor. 

Etiketler