A+ A-
Yorum
10

Akoluk Organik Köy Ürünleri Pazarı, halkla buluşuyor

Yayın Tarihi: 09.08.2024 - 15:48
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Akoluk mahallesinde açılacak organik Köy Ürünleri Pazarı ile kırsal mahallelerde üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerin tüketicilerle buluşturulacağını söyledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediyesi tarafından Akoluk Mahallesinde açılacak organik Köy Ürünleri Pazarı ve Köy Kahvaltı Yeri ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Kireçhane pazarından sonra Ortahisar Belediyesi’nin ikinci organik pazarı niteliğinde olacak proje kapsamında kırsal mahallelerde üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler tüketicilerle buluşturulacak.


“ORGANİK TARIM BÜTÜN DÜNYADA ÖNEM KAZANIYOR”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçileri desteklemek amacıyla hayata geçirilen projenin örnek bir proje olacağına vurgu yaptı.


Daha sağlıklı olması nedeniyle organik ürün pazarlarının her geçen yıl geliştiğine ve bu tür ürünlere olan talebin de arttığına dikkati çeken Başkan Kaya, “Tarımsal ve hayvansal üretimi desteklemek amacıyla belediyemizin yaptığı proje ve faaliyetleri daha ileri seviyelere taşıyacağız. Özellikle kırsal mahallelerde geçimini tarım ve hayvancılıktan elde eden vatandaşlarımızın ürünlerini piyasayla kolayca buluşturabilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda Değirmendere Vadisi'ndeki muhtarlarımızla birlikte Akoluk'ta köyde yetiştirilen ürünlerin satılacağı bir pazar açacağız. Böylece hem istihdama katkı sağlayacağız hem de tarım ve hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerimizi bu tür üretim yapmaları konusunda teşvik etmiş olacağız. Orada kendi çapında üretim yapan vatandaşlarımızın da bütçelerine katkı sağlamış olacağız. Organik tarım bütün dünyada değeri daha iyi anlaşılan, daha sağlıklı olması hasebiyle de önem kazanan bir sektör haline geldi. Dolasıyla da Kireçhane Pazarı’mızın bir örneği de Akoluk mahallemizde hayata geçireceğiz. Sonrasında Kireçhane pazarımıza da bir el atıp oranın da güzelleşmesi ve daha derli toplu olması adına çalışmamızı yapacağız. Ben şimdiden bütün vatandaşlarımızı ve muhtarlarımızı açılışımıza davet ediyorum. Pazarımızın da Ortahisar’ımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Akoluk Köy Ürünleri Pazarı ve Köy Kahvaltı Yeri, 11 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da Ortahisar Belediyesi’nin Akoluk Mahallesi’ndeki Ek Hizmet Binası önünde vatandaşların katılımıyla açılacak.