A+ A-
Yorum
10

Başkan Ahmet Metin Genç: "Trabzon sağlık merkezi olacak"

Yayın Tarihi: 09.08.2024 - 09:57 | Güncelleme Tarihi: 09.08.2024 - 11:49
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç, Tiflis ile Trabzon arasındaki uçak seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Başkan Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

Şehrimiz adına aldığımız önemli kararı paylaşmak için toplandık. 15-20 gün içerisinde hayata geçireceğimiz önemli bir hususu paylaşacağız.

Trabzon turizm konusunda farklı inançlara hitap edecek cazibe adresi. Farklı ülkelerden şehrimize gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayıp Trabzon ekonomisine katkı sağlamak için gayret ediyoruz.

Trabzon'da turizmi 12 aya yayan anlayışı ortaya koymak istiyoruz. Çakırgöl Kayak Turizm Merkezi'ni hayata geçirmek için fiili adımları attık. Şehirde 12 ay turizm olması Trabzon'un ekonomisi ve halkın refahı için çok önemli. Bu minvalde değerlendirdiğimizde, Trabzonumuzun sağlık merkezi olması, birçok fakülte, özel ve devlet hastanelerimizin olması, nitelikli hekimlerin olması, kapasite yönüyle de ülkemizde önde gelen şehirlerden biri. İnşallah şehir hastanemiz de bir yandan yükseliyor. Trabzon bir sağlık merkezi olacak.

Geçen yıl Batum'dan 41.738 kişi sağlık turizmi açısından Trabzon'a geldi. Tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra memnuniyetlerini gördük. Bu işi Tiflis boyutuyla geliştirmek istedik.

Bakü'den Trabzon'a haftada 2 sefer uçuş başlamıştı. Şimdi haftada 4 uçuş yapılıyor. Bunu Tiflis ve Gürcistan'a yayacak anlayışı ortaya koyalım dedik. Ticaret Odası Başkanımız bu konuda çalışma yürütüyor. Ulusoy ailemiz de diyalogları sürdürdü. Bu süreci Tiflis'ten artık Trabzon'a doğrudan uçuş yapılacak aşamaya getirdik. Artık Tiflis'ten Trabzon'a doğrudan uçuş seferleri başlayacak. Trabzon adına çok mutluyuz. Bu işi sadece Tiflis'le bırakmak istemiyoruz. Yeter ki şehrinize itibar ve itimat edilsin. Şehrimize hayırlı olsun.

Haftada 2 sefer olacak. Çarşamba ve Pazar olarak planlama yapıldı. Nitelikli ve konforlu seyahatler olacak. Arzumuz Ağustos bitmeden başlaması, en geç Eylül başında resmi olarak yürürlüğe gireceğimizi ifade edebiliriz. Henüz ilk uçuş tarihi belli olmadı. Resmileştiğinde kamuoyumuzla paylaşırız. 100 koltuk garantisi olması konusunda bir adımı atıyoruz. Geçen yıl Bakü'den haftada 2 sefer başlatıldığında "acaba" denmişti. Şimdi haftada 4 sefer oldu. Karşılama kapasiteniz varsa gücünüzü kullanmanız gerek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 10, Forum AVM adına yüzde 10, Rubenis AVM yüzde 2,5, yüzde 2,5, Oteller Birliği yüzde 5 olarak teşekkür ediyoruz. İmperial Hastanesi yüzde 12, Medical Park Yıldızlı ve Karadeniz Hastanelerimiz toplam yüzde 20, 7M Hastanesi yüzde 7, KTÜ Farabi Hastanesi yüzde 12, Ultour yüzde 17, Dentomed ve Kuzey Göz yüzde 1.

Trabzon’da Başkan Genç açıkladı! Tiflis-Trabzon uçak seferleri başlıyor
Trabzon’da Başkan Genç açıkladı! Tiflis-Trabzon uçak seferleri başlıyor
Başkan Genç: Trabzonspor Bu Şehrin Karakteridir
Başkan Genç: Trabzonspor Bu Şehrin Karakteridir
Etiketler