Ak Parti Reklam

A+ A-
Yorum
10

Avrasya Üniversitesine rektör dayanmıyor mu? Ömer Yıldız cevapladı!

Yayın Tarihi: 30.12.2024 - 11:38 | Güncelleme Tarihi: 30.12.2024 - 11:56
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Mahir Kadakal ile öğretim görevlileri bugün gündem ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Zorlu Grand Otel’de yapılan Basın Toplantısında ilk olarak Avrasya Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Kadakal konuştu. Kadakal, özgeçmişi ile ilgili olarak kısa bilgiler verirken, “Bizde istihdam odaklı bölümlerimizi açmayı ve teklif etmeyi düşünüyoruz. Devletimizin Uluslararalaşma politikası çerçevesinde öğrencilerin üniversitemize gelmesi için elimizden eleni yapacağız. Proje odaklı üniversite olmayı düşünüyoruz. Projelerimizden ilerleyen zamanlarda bahsedeceğiz” dedi. 

‘REKTÖR DAYANMIYOR’ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız ise, özetle şu ifadelere yer verdi: 

“Yeni rektörümüzün çok başarılı olacağını düşünüyorum. Hemşerimiz, genç, hevesli… Kendisinden çok şey beklediğimi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum” dedi. 

“Avrasya’ya rektör dayanmadığını” söyleyen arkadaşlarımız var. Ben bunun doğru olmadığını sizlere anlatmak istiyorum. 2010 yılında kurulduk. 15. Yıla gireceğiz. Bu süreçte üniversitemiz 4 tane rektör değişti. Sami Karadeniz, 2 yıla yakın zaman çalıştı. Rahatsızlandı. İzin istedi ayrılmak durumunda kaldı. Aşkın hocaydı. Cumhurbaşkanımız ona görev verdi, başka bir yere atadığı için aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. 3. Rektörümüz. Kenan İnan hocamız. 4 yılını tamamlayarak ayrıldı. En son rektörümüzü YÖK’ün isteği üzerine ayrılmak durumunda kaldı. Demekki böyle bir, “Rektör dayanmıyor” iddiaları doğru değildir. Bizim amacımız üniversitemizi daha ileri taşımaktır. Böyle bir uyumsuzluk söz konusu değildir. İnşallah rektörümüzle daha uzun yıllar çalışırız.

ÜNİVERSİTEDE YÜZDE YÜZE YAKIN DOLULUK ORANI

Öğrenci sayımız 7 bin civarında.900 öğrencimiz tam burslu. 3900 tanesi yüzde 50 burs alıyor. Yani neredeyse 5 bine yakın öğrencimiz burslu. 15 bine yakın mezun verdik. Ben gurur duyuyorum. Soruyorum öğrencilerimizden Külliye’de çalışan 10 - 15 kişiden fazla var Biz iyi bir eğitim veriyoruz. Vermiyor olsaydık geçen seneden bu yana yüzde yüzlük doluluk oranı. Maalesef dışarlarda bildik bilmedik eleştiri yapılıyor. Yüzde 100’e yakın hem geçen sene hem de bu sene doluluk oranımız oldu. Kurulduğumuzda 1 metre kare yerimiz yoktu. Bugün en güzel yerlerde 90 dönüme yakın yerlerimiz var. 

5 FAKÜLTE TALEP EDİLDİ, 43 BÖLÜM, 10 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ

5 tane fakülte talebimiz var. YÖK Başkanı ile de görüşüyorum. Bize çok destek veriyor. Bu üniversiteyi kuran altında imzası olan sayın Cumhurbaşkanımızdır. Kendisine teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. 

5 fakültenin kurulmadığını varsayarsak, zannediyorum bir kaçı kurulabilir. 43 tane bölüm açarsak, mekanlarımız buna müsait. Hali hazırda 2 - 3 tane yerleşkemiz şu anda boş durumda bu bölümleri bekliyor. Bunları açtığımız zaman 2 bin 500 civarında öğrenci almış olacağız. 4’le çarpttığımızda 10 bin öğrenci demektir. Bugün ki 7 binin üzerinde öğrenciye kavuşmuş olacağız. 4 yılın sonunda 17 bin civarında öğrenciye kavuşmuş olacağız. Bunun da Trabzon’a sağlayacağı ekonomik değeri siz benden daha iyi hesap edersiniz. 

EKONOMİK DURUMU EN İYİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Şu anda Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ekonomik durumda en iyi biziz. Bir lira borcumuz yok. Öğrenci almasak bile kendi imkanlarımızla ayakta durabilecek durumdayız. Diğer vakıf üniversitelerine bakın. Hepsi kiradadır. Bunun sebebi bizim yan şirketimiz yok. Bütün imkanlarımız üniversitede kaldığı için. Tapularda Avrasya Üniversitesi yazıyor. Ömer Yıldız yazmıyor. 2020 yılında Yomra’da olumsuzluk oldu. Bugüne kadar sustum. 2020 yılından beri o yerleşkemizi kapalı sakladık. Bazı arkadaşlar devreye girdi geçen hafta Yomra Yerleşkemizi açtık. Yaklaşık bin öğrenci eğitim görüyor. Ancak bütün bu iyi niyetimize rağmen hala olumsuzluklar devam ediyor.

ÜNİVERSİTEMİZE MÜHÜR VURDULAR

Yomra’nın İkisu yolu üzerinde bulunan Avrasya Üniversitemize ait kampüsteki A-B-C ve D bloklarının iç alan ve bölme duvarlarında belediyeden izinsiz tadilat yapıldığı ve yapılan alanlara ruhsat alınmadığı öne sürülerek yerleşkenin içerisinde bulunan binaların giriş kapısı mühürlendi.Bizde bunu yargıya götürdük.Burada bir çok usulsüzlük yapıldı bunlara burada değinmek istemiyorum ama burası tam olarak faaliyete girdiğinde binlerce öğrenci burada eğitim görecek. Dolmuşçu kazanacak, Cafeci kazanacak, esnaf kazanacak, Trabzon kazanacak.Bunca kurumun rapor verdiği 'sakıncalı' dediği yapıyı inatla üniversitemizin önüne yapmak nedendir ? Buradan sehri yönetenlere yeniden sesleniyoruz bu usulsüzlüge artık dur deyin.

KURUMLAR YAZILARIMIZA CEVAP VERMEDİ

Yomra Belediyesi, Büyükşehir belediyemize, gerekli tüm kuruluşlara raporları, gönderdik bu köprü burada olmaması gerektiğini izah ettik ama tek bir cevap alamadık.2020 den beri susuyorum ama bu iddialara aksi yönde bir açıklama yapılarda çok şeyler konuşurum bu üniversitenin hakkını kimseye yedirmeyiz.