A+ A-
Yorum
10

Bak ''CHP’yi yok saymak, halkın iradesini yok saymaktır.''

Yayın Tarihi: 27.08.2024 - 15:00
CHP Trabzon il başkanı Bak ''CHP’yi ve Ortahisar’ı yok saymak, halkın iradesini yok saymaktır.''
Kaynak:HABER MERKEZİ

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Trabzon’daki programlarında davet edilmediklerini ifade ederek, “Türkiye’nin 1. Partisi CHP’yi ve Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’yı yok saymak, halkın iradesini yok saymaktır” dedi.

Trabzon’un geleceğinin planlandığı toplantılara, şehrin bütününü kapsayan etkinliklere daha önce de dahil edilmediklerini hatırlatan CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile Trabzon Havalimanı Yeni Dış Hatlar Gelen Yolcu ve CİP Binası’nın açılışı yapılıyor. Şehrin ekonomisini, turizmini, istihdamını doğrudan ilgilendiren bir programda yine CHP yok, yine Ortahisar Belediyesi yok. Neden? Çünkü yine davet edilmedik. Daha önce de bakanlar düzeyinde yapılan toplantılarda, açılışlarda ve etkinliklerde görmezden gelindik. ‘Kendilerini devletin sahibi zannediyorlar, Trabzon’un sahibi zannediyorlar’ dedik. Biz dedik, biz işittik. Her şeyden önce bizim örf ve adetimizde, kültürümüzde, inancımızda davet etmek makbuldür, davete icabet etmek de adettir, geleneğimizdir. Ama görüyoruz ki burada büyük bir sindirememişlik var, demokrasiyi sindirememişlik var, hizmeti esirgemek var, devleti temsil edip vatandaşların iradesini yok saymak var. Türkiye’nin 1. Partisi CHP’yi ve Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’yı yok saymak, halkın iradesini yok saymaktır. Halkımız bu zihniyete karşı artık sabrının son noktasına gelmiştir ve sandığı beklemektedir” dedi.


ORTAHİSAR’I DİKKATE ALMADAN HİÇ BİR BAŞARI ELDE EDEMEZSİNİZ


Trabzon’un öncü sektörü turizmin kangrene dönüşen sorunları olduğunu ve geniş katılımlı bir turizm toplantısının yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Bak, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un alelacele Trabzon’a geldiğini biliyoruz. Evet, ortada geniş bir program yok. Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy, acil çözüm bekleyen Trabzon turizminin sorunlarını konuşmak yerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu Abdulkadir Uraloğlu’nun memleketi Düzköy’deki Çal Mağarası, Şahinkaya ve Hıdırnebi yaylasında vakit geçirecek. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla Turizm Bakanı Ersoy, restorasyonu yıllar sonra tamamlanan Kostaki Konağı’nın hizmete açılış programı için yakın zamanda tekrar Trabzon’a gelecekmiş. Buradan Sayın Bakan Ersoy’a çağrıda bulunuyoruz; geleceğini turizme bağlayan Trabzon’un ne durumda olduğunu görmelisiniz. Ortak aklı önceleyen ve tüm paydaşların biraraya geldiği, turizmin sorunlarının konuşulduğu bir toplantı yapmalısınız ve en büyük paydaş olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’yı ve bizleri davet etmelisiniz. Aksi halde ‘Yok sayan anlayış’ sayesinde kaybeden Trabzon olacaktır. Trabzon’un artık kaybedecek vakti yoktur. Ortahisar’ı dikkate almadan hiçbir başarı elde edemezsiniz” açıklamalarında bulundu.

Etiketler