A+ A-
Yorum
10

Başkan Genç, Kanuni'yi Anmak İçin Macaristan'da

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 16:59
Trabzon’un kardeş şehri Zigetvar'da düzenlenecek Kanuni'yi anma programına katılmak için Macaristan’a giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Başkan Genç'i, Enstitü Müdürü Mustafa Aydoğdu ile UID Macaristan Bölge Başkanı Mehmet İnceoğlu karşıladı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun süre tahtta kalan padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han ve Macar komutan Zrinyi Miklos için Trabzon’un kardeş şehri Zigetvar'daki Türk-Macar Dostluk Parkı'nda yapılacak anma programı için Macaristan’a giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bir dizi programa katıldı. Başkan Genç’e önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Mustafa Yaylalı ile Coşkun Şahin ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Göktaş eşlik etti. Başkent Budapeşte’de Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret eden Başkan Genç, Enstitü Müdürü Mustafa Aydoğdu ve yönetim kurulu tarafından karşılandı. Başkan Genç, burada ayrıca Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Macaristan Bölge Başkanı Mehmet İnceoğlu ve yönetimi ile de bir araya geldi. Müdür Aydoğdu’dan Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgi alan Başkan Genç, Türkiye’nin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalara olan destekleri için teşekkür etti.

KÜLTÜREL KÖPRÜLER GÜÇLENİYOR


Başkan Genç, “Yunus Emre Enstitüsü’nün Macaristan’da Türk kültürünü ve dilini tanıtma noktasında yürüttüğü çalışmalar, bizim için son derece kıymetli. Bu tür kültürel köprülerin güçlenmesi, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine büyük katkı sağlıyor. Budapeşte’de bulunmak ve burada bu değerli kurumun faaliyetlerini görmek benim için büyük bir mutluluk” dedi. Aydoğdu ise enstitüde birçok kültürel faaliyet düzenlediklerini belirterek Türkiye’den gelen yaklaşık 2 bin öğrencinin olduğunu söyledi.

İŞ BİRLİKLERİ ARTACAK


UID Macaristan Bölge Başkanı Mehmet İnceoğlu ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Genç, Türk-Macar ilişkileri hakkında bilgi aldı. Başkan Genç, “UID Macaristan’ın faaliyetleri, hem Türk hem de Macar toplumu için önem arz ediyor. Bu tür iş birlikleri, kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından büyük fırsatlar sunuyor. Burada yürütülen projeler ve girişimlerle ilgili bilgi almak beni son derece memnun etti. Trabzon ile Macaristan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı anlayışın artırılması açısından önemli bir adım” dedi.

TÜRK YATIRIMCILAR ARTTI


İnceoğlu ise yapılan görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Son yıllarda Macaristan’a çok sayıda Türk yatırımcı geldi. Birçok altyapının inşaatını Türkler yapıyor. Bunlar bizi mutlu ediyor” dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, İnceoğlu’na Trabzonspor forması hediye ederken Aydoğdu’ya da telkari hediye etti. Başkan Genç ve beraberindeki heyet daha sonra şehirdeki Gülbaba Türbesi, Balıkçı Tabyası, Zincir Köprü gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti. Gülbaba Türbesi’nde hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Etiketler