A+ A-
Yorum
10

Erkan :Okullarımızda temizlik ve hijyen problemi var

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 16:44
İyi Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Erkan; Okullarımızda temizlik ve hijyen problemi var
Kaynak:HABER MERKEZİ

İyi parti Trabzon il başkanı Muhammet Erkan ;

Okullarımızda ders zili 9 Eylül’de çalıyor. Okullarımızda temizlik ve hijyen problemi var. Bize ulaşan velilerimiz isyan ediyor. “Çocuklarımız pislik içerisinde eğitim görüyor” diyorlar. AK Parti döneminde 22 yıldır okullarımıza hizmetli atanmıyor. Son 10 yıldır hizmetli ihtiyacının %40-50’si İŞKUR tarafından, geri kalanı ise Okul Aile Birliği’nden karşılanıyor. Bu uygulama bile yetersiz kalıyordu.

Üstelik Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ise “İş Gücü Uyum Programı” uygulanacak. Buna göre işsiz bir kişi başvuru yapacak ve haftada 3 gün 7.5 saat çalışarak 566 lira yevmiye ile 10 ay çalışabilecek. Yani tam zamanlı çalışan bir insan ayda 6.792 lira alacak ve sigortası da bu paradan yatırılacak. Dolayısıyla bu şartlarda okulların çalışacak eleman bulması mümkün değildir.

Ayrıca olayın bir de güvenlik tarafı vardır. Her önüne gelen işsiz insanı okullara, öğrencilerimizin arasına sokamazsınız. Herkese güvenemezsiniz. Burası okul. Söz konusu olan yavrularımız, çocuklarımız, öğrencilerimizdir. Okula çalışmak için alacağınız kişi ruhsal olarak sağlıklı, güvenilir biri olmalı. Aidiyet duygusu olmalı, işini sahiplenmeli. Okullarımızı yol geçen hanına dönüştürmek, bunun sonuçlarının felaket olmasına neden olur.

Okulların temizlik görevlisi olmadan ayakta durması mümkün değil. Acilen okullarda hizmetli normu oluşturularak, kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olmak kaydıyla hizmetli atanması gerekiyor. Bunu yapmak yerine saçma sapan, akla ziyan uygulamalarla çocuklarımızı ve velilerimizi rahatsız etmek doğru değildir.

AK Parti iktidarının yeni bir saçma uygulamasıyla karşı karşıyayız. Velilerimiz haklı olarak tedirginlik duyuyor. İYİ Parti İl Başkanlığı olarak velilerimizin ve çocuklarımızın yanında, konunun takipçisi olacağız. Okullarımızın hijyenik ve temiz bir ortamda çağdaş eğitim vermesi için mücadelemizi her ortamda sürdüreceğiz. Partimiz halkımızın emrindedir. Bu böyle bilinsin. Burası muz cumhuriyeti değildir. Herkes aklını başına toplasın. Eğitim-öğretim işi ciddi bir iştir. Hata, beceriksizlik, iş bilmezlik kabul etmez.