A+ A-
Yorum
10

Başkan Kaya: Çağlayan Projesine 11 Haziran'da Yıkımlarla Başlayacağız

Yayın Tarihi: 02.06.2025 - 17:50
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kentsel dönüşümden Volkan Konak heykeline kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu
Kaynak:KARADENİZ GAZETE

Ortahisar Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Kaya, mecliste yaptığı sunum ve açıklamalarda hem belediye faaliyetleri hakkında bilgi verdi hem de kamuoyunun gündeminde yer alan bazı konulara açıklık getirdi.

“Kentsel Dönüşümde Şeffaflık Esas Alındı”

Başkan Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 11 Haziran’da yıkım işlemlerine başlayacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Hak sahipleriyle sürekli görüşüyoruz, olabildiğince şeffaf bir süreç yürütüyoruz.”

Konuyla ilgili detaylı bilgilendirme, Ortahisar Belediyesi iştiraki ORKENT Genel Müdürü Can İhsan Bozbaş tarafından yapıldı. Bozbaş, projenin finansmanının ORKENT üzerinden sağlandığını, 2 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını, kira yardımının ise Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydetti.

Volkan Konak Heykeli Tartışması: “Bu Ucuz Siyaset”

Boztepe’de yapılması planlanan Volkan Konak heykeli ile ilgili kamuoyundaki eleştirileri yanıtlayan Başkan Kaya:

“Heykeli biz değil, Trabzonlu iş insanları yaptırıyor. Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmayacak. Şehircilikte heykelin yeri vardır, buralar fotoğraf çektirme alanlarıdır,” dedi.

Kaya, eleştirilere tepki göstererek, farklı şehirlerde AK Partili siyasilerin de heykel önünde fotoğraf çektirdiğini vurguladı.

“Kurban Alanında Yer Sorunu Büyük”

Kurban Bayramı hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Kaya, Akoluk Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda yapılan çalışmaları anlattı. Yer yetersizliği nedeniyle arsa temininde sıkıntı yaşandığını dile getiren Kaya, bu yıl bir meclis üyesinin arsa desteği verdiğini ancak gelecek yıl için belirsizlik olduğunu belirtti.

“Taşkent-Trabzon Uçuşları Turizme Katkı Sağlayacak”

Başkan Kaya, Özbekistan’ın başkenti Taşkent ile Trabzon arasında başlatılan direkt uçuşların hayırlı olmasını dileyerek, bu adımın Trabzon turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirtti:

“Bir uçak dolusu Özbek turist geldi, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Bu seferlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler