SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Kaya'da 15 Temmuz mesajı! "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

Başkan Kaya'da 15 Temmuz mesajı! "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

15 Temmuz 2024 Pazartesi - 10:01




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayımladı.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ülkemizin tarihindeki en kara sayfalardan biri olduğunu ifade eden Başkan Kaya, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, ülkemizin tarihindeki en kara sayfalardan biri olan hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü… 8 yıl önce bugün, emperyalizmin maşası, terör örgütü FETÖ doğrudan demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı hedeflemişti. Ancak Türk milletinin; Cumhuriyetimizin temel değerlerinden, milli iradeden ve demokrasiden asla taviz vermeyeceği gerçeğini hesaba katmamışlardı. O gece, her siyasi görüşten, her düşünceden vatandaşlarımız, canları pahasına verdikleri mücadele ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünün gereğini yerine getirmiştir. Türk milleti yekvücut olarak ihanete geçit vermemiş, bundan sonra da vermeyeceğini dosta düşmana göstermiştir.”

“YAŞANAN BU SÜREÇ MİLLETİMİZİ İHANETLE KARŞI KARŞIYA BIRAKMIŞTIR”

“15 Temmuz’a nasıl gelindi? Tarihimizin bu kara sayfasından gerekli dersleri çıkarabildik mi?

Bu soruların cevapları, milletimizin ve devletimizin geleceği açısından hayati derecede önemlidir. Bu ihanetin bir günde olup bitmediği net bir şekilde ortadadır. 15 Temmuz’daki kalkışmaya giden yolun taşlarının nasıl döşendiği hepimizin hafızasındadır.

Yaklaşan tehlikeyi gören birçok aydın ve siyasetçimizin uyarıları duymazdan gelinmiş, susturulmaya çalışılmışlardır. FETÖ’nün önce sinsice, sonra alenen devletin kılcal damarlarına sızmasına; orduda, yargıda, eğitimde, yasamada, yürütmede, kısaca devletin tüm kurumlarında örgütlenmesine, paralel bir devlet yapılanması haline gelmesine maalesef göz yumulmuştur, hatta destek verilmiştir. Milletimizin göz bebeği ordumuza kumpaslar kurulmuş, vatansever, Atatürkçü subaylar zindanlara atılmış; yerleri, emirlerini komutanlarından değil, hocalarından alan, kendi halkına kurşun sıkacak kadar gözleri dönmüş, sözde askerlerle doldurulmuştur. Yaşanan bu süreç milletimizi 15 Temmuz ihaneti ile karşı karşıya bırakmıştır.”

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

“Tehlike geçmiş değildir; ülkemizi uçurumun eşiğine getiren, birçok canımızı bizden koparan 15 Temmuz ihanetinin benzerlerini yaşamamak için daima uyanık olunmalı, bu tür yapıların devletimize sızmasına asla müsaade edilmemelidir. FETÖ ve benzeri ihanet şebekelerinin hareket tarzları göz önüne alındığında önce laiklik ilkesine saldırdıkları görülmektedir. Bu tesadüf değildir. Çünkü hain emelleri önündeki en büyük engel Cumhuriyetimizin laik, demokratik yapısıdır. Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin aşındırılmasına fırsat verilmemeli, “Devletin dini adalettir” anlayışıyla hareket edilerek, yönetimde liyakat ve hukukun üstünlüğünden taviz verilmemelidir. Büyük Önder Atatürk’ümüzün dediği gibi, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” Allah bir daha milletimize, ülkemize böyle acılar yaşatmasın.


Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz gecesi canları pahasına vatanımızı savunan aziz şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap