SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar - 31.10.2023

Olaylar ve Yaşananlar - 31.10.2023

31 Ekim 2023 Salı - 10:09




Olaylar ve Yaşananlar - 31.10.2023





TRABZON’A YAKIŞAN OTOGAR

Trabzon nihayet yeni otogarına kavuştu. Uzun yıllardır kanayan bir yara olan sorun çözüldü. Değirmendere’de yıkımına başlanan eski otogarın hali ise içler acısı. Gidip görmenizi isteriz. Burada nasıl hizmet verildi, nasıl bu alana katlanıldı doğrusu akıl almıyor. Her taraf çürümüş resmen. Hem otogar esnafı hem de otogar bünyesinde hizmet veren dolmuş ve taksi esnafı çok büyük sıkıntılar çekti eski yerde. Yeni otogar Trabzon’a yakıştı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Fakat özellikle dolmuş güzergahı henüz tam rayına girmiş değil. Meydan bölgesinden otogara gitmek isteyenler yeni otogarın karşısındaki yolda inmek zorundalar ve yük taşımakta zorluk çekiyorlar. Bazı noksanlar var elbet. Zamanla bunlarda aşılır mutlaka…

ERDOĞAN’IN TRABZON PLANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesi anket ve kamuoyu yoklamalarını dikkatli bir şekilde takip ediyor. Erdoğan için elbet Trabzon önemli. Yerel seçimlerde başarılı sonuçlara imza atan Trabzon’un 2024 yerel seçimlerinde de aynı başarıyı sağlamasını ve gücünü korumasını istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Trabzon için bazı ilçeleri de kapsayan bir anket çalışması ulaştığını belirten bir üst düzey partili sivil toplum kuruluşları muhtarlar ve vatandaşların şikayetlerini içeren bu raporun önemine dikkat çekti. Israrla altını çizerek dile getirmiştik seçimleri garanti gören AK Parti Trabzon’da bazı ilçelerde hayal kırıklığı yaşayabilir. Mevcut belediye başkanları ile yola devam devam konusunu bir kez daha düşünmeleri gerek. Bizden uyarması!

BÜYÜKŞEHİR’E ÖZTÜRK ORTAHİSAR’A KAYA

CHP hafta sonu  gerçekleşecek kurultay sonrası yerel seçim startı verecek. CHP de gözlerin üzerinde olduğu Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkan adayları noktasında karar verme aşamasında. CHP’de Trabzon Büyükşehir için öne çıkan isim Ali Türten Öztürk olurken Ortahisar’da Ahmet Kaya’nın adı kulislerde konuşulmaya başlandı. Her iki isimle yerel seçimlerin Trabzon’da başarıyla sonuçlanacağına inanan partililer ilçelerde de belediye başkan adayları belirlenirken örgütlerin bilgisi doğrultusunda hareket edilmesini istiyorlar.

İMAMOĞLU’NUN KARŞISINA  KİM ÇIKAR?

AK Parti ile CHP arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık yarışı kıran kırana geçecek gözüküyor. Yapılan son anketler ve kamuoyu yoklamalarına bakarsak durum bu. CHP Ekrem İmamoğlu ile yola devam edecek. Trabzonlu hemşehrimizin karşısına AK Parti şu isimleri çıkarmayı düşünüyor: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı. AK Parti’de kafalar karışık aday belirleme noktasında ciddi sıkıntı var. İstanbul’u kaybetmek istemeyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık anket yaptırıyor.

KİMLER İSTİFA ETMELİ?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimde aday olacak "kamu görevlileri" için son istifa tarihini 1 Aralık saat 17.00 olarak belirledi. Kamu görevlilerinin, siyasi parti il, ilçe yöneticilerinin, subay ve astsubaylar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların adaylığı için görevden ayrılmaları gerektiği belirtildi.

GAZETECİLERİ KİM KORUYACAK?

Gazze’ye yönelik hava ve kara operasyonlarını genişleten İsrail, İngiltere merkezli Reuters ile Fransa merkezli AFP haber ajanslarına gönderdiği mektupta Gazze Şeridi’ndeki gazetecilerin güvenliğini garanti edemeyeceğini yazdı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), iki ajansın, gazetecilerinin İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hedef alınmayacağı yönünde güvence talep etmesinin ardından bu hafta Reuters ve AFP'ye yazdığı mektupta, “IDF, Gazze boyunca Hamas’ın tüm askeri eylemlerini hedef alıyor” dedi. IDF, Hamas’ın ‘kasıtlı bir biçimde askeri operasyonlarını gazeteci ve sivillerin yakınlarında gerçekleştirdiğini’ ileri sürdü. 7 Ekim’den bu yana 30 gazetecinin hayatını kaybettiğini öne süren Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Yaşananları dünyaya duyurmaktan başka hiçbir amacı olmayan gazetecileri kim koruyacak?” diye sordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap