A+ A-
Yorum
10

CHP İl Başkanı Mustafa Bak’tan ‘Ahmak’ tepkisi: 'Asıl ahmak halkımıza ahmak’ diyendir.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 12:48
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti’nin meclise soktuğu Hizbullahçı HÜDA-PAR’ın lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türk milletine ‘Ahmak’ yakıştırması yapmasına tepkisi sert oldu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Başkan Bak, “Asıl ahmaklık Anayasa’nın 4. Maddesini değiştirmeyi teklif etmektir ve teklif edene bu cesareti vermektir ve halkımıza ‘ahmak’ demektir” dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği imkanlarla milletvekili seçilen Hizbullahçı HÜDAPAR’ın lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Ahmağa anlatır gibi söylüyorum. Biz ‘Anayasanın 4’üncü maddesi olmasın’ diyoruz, ilk 4 maddesi değil” ifadelerine tepki yağıyor.
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti’nin oylarıyla seçilen Cumhur İttifakı’nın ortağı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türk milletini ahmak yerine koyduğu bu açıklamalarına tepki gösterdi.

HALKIMIZA AHMAK DİYEMEZSİNİZ


Başkan Bak, “AK Parti’nin çöküş döneminde görünen o ki herkese bir görev tanımlanmış. Son direnişlerinde çok daha hadsizleştiklerini, küstahlaştıklarını, değerlerimize saldırmakta sınır tanımadıklarını görüyoruz.
Büyük Önderimiz Atatürk’ün kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni hazmedemeyenler arasındaki görev dağılımında görünen o ki Hizbullahçı HÜDAPAR Lideri Yapıcıoğlu’na anayasa ile ilgili söz söyleme hakkı verilmiş. Ne diyor Yapıcıoğlu, ‘Ahmağa anlatır gibi söylüyorum. Biz ‘Anayasanın 4’üncü maddesi olmasın’ diyoruz, ilk 4 maddesi değil.’ Bu devletten 200 bin lira maaş alacaksın, 8 ay sonra milletvekili emeklisi olacaksın ve 300 bin liraya yakın maaş alacaksın. Bu milletin parasını yiyeceksin ve bu millete ‘ahmak’ diyeceksin! Bir de Anayasa’nın ‘değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen’ maddesine karşı olacaksın. Asıl ahmaklık; Anayasa’nın 4. Maddesini değiştirmeyi teklif etmektir ve teklif edene bu cesareti vermektir ve halkımıza ‘ahmak’ demektir. Hangi ahmak 4. Maddenin kalkmasını ister, hangi ahmak bunu niye ister? Bu adam hepimize ‘ahmak’ diyor. Bu adam mecliste siyaset yapıyor. Ey Yapıcıoğlu, senin hiç kabahatin yok. Seni o meclise sokanlar bütün sözlerinin ortağıdır. Yüce milletimiz kendisine küfür edenlere de, hakaret edenlere de hiç şüphesiz gereken cevabı verecektir.” dedi.

“EKREM BAŞKANIMIZA CEZA VERDİRENLER HALKIMIZA AHMAK DİYEN BU ADAMA KARŞI SUS PUS”

Başkan Bak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ahmak bir dava ile İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu yargılamaya kalkanlar, HÜDAPAR Lideri Yapıcıoğlu’na soruşturma bile açmadılar. ‘Ahmak’ kelimesinden dolayı Trabzonlu hemşerimiz, gururumuz Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay hapis cezası aldı. Oysaki Ekrem Başkanımız kendisine ‘ahmak’ diyen Süleyman Soylu’ya lafını iade etmişti. Hukuku ellerinde oyuncak yapan bu kirli zihniyet, Ekrem Başkanımızı Soylu’ya lafını iade ettiği için siyasetten men ile karşı karşıya bıraktı. Türk devletinin tüm imkanlarından yararlanan, Cumhuriyet düşmanı Yapıcıoğlu’na karşı ise Cumhur İttifakı sessizliğe büründü. Tekrar ediyoruz; Anayasa’nın değiştirilmesini teklif eden ahmaktır, bu millete ‘ahmak’ diyen ahmaktır. Bu ülke Cumhuriyet’tir ve bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir”

Etiketler