A+ A-
Yorum
10

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Karadeniz’e konuştu: ''AK parti tarikatlara boyun eğmiştir!''

Yayın Tarihi: 26.03.2021 - 12:52 | Güncelleme Tarihi: 26.03.2021 - 12:47
CHP Trabzon İl Başkanı Hacısalihoğlu, “İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesinin tek gerçek sebebi AK Parti hükümetinin tarikat ve cemaatlere boyun eğmesidir” dedi

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Karadeniz Gazetesi’ni ziyaret ederek Genel Yayın Müdürü Asım Kemal Güner, Müessese Müdürü Gürhan Beşyıldız, Başkan Danışmanı Ahmet Firidin ve Yazı İşleri Müdürü Furkan Yiğit ile bir araya geldi. Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini sert bir dille eleştirdi.

BUNU SÖYLEYEN…

Hacısalihoğlu, “AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in daha önceki konuşmalarına girip baktığınızda sözleşmeyle ilgili şunu söylüyor, ‘Ben bu sözleşmede LGBT’lilerle ilgili herhangi bir şey görmedim. Uygulanabilir’ diyor. Bunu söyleyen bir AK Partili. İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesinin tek gerçek sebebi AK Parti hükümetinin tarikat ve cemaatlere boyun eğmesidir. Bu yasanın titizlikle uygulanmaması, ülkemiz için kayıptır” diye konuştu.

ANDIMIZ KARARI…

Danıştay’ın ‘andımız’ kararıyla ilgili de önemli mesajlar veren Hacısalioğlu, “Andımız kararı hayret verici bir karardır. AKP’nin geçmişte HDP ile bir kürt açılımı vardı. Andımızın kaldırılmasını isteyen o dönem genelde HDP’lilerdi… Bugün görünüyor ki, aynı açılımı AKP HDP’siz yapmaya çalışıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti tanımı var. ‘Türk’ ırkçı bir ifade değildir, Türk bu milletin tamamıdır. Buna itiraz edecek aklıda çok sağlıklı görmüyorum” ifadelerini kullandı.

SUNİ GÜNDEMLER

AK Parti iktidarının 2000’li yıllarda yaşanan ekonomik krizin ülkenin başına getirdiğini belirten Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomiyle geldiler, ekonomiyle gidecekler. Şunu ifade edeyim; halkın gündemi neyse CHP’nin gündemi de odur. Halkın gündemi ‘geçim sıkıntısı’ Bakın, sokağa çıktığınız zaman insanlarla konuşunca ‘evimi geçindiremiyorum’ söyleminde bulunuyorlar. Tüm bunları bir kenara bırakıp suni gündemleri tartışmanın bir anlamı yok, AKP bunu istiyor”

HALKIN DESTEĞİ…

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak konuşmaktan çok vatandaşı dinlemeyi tercih ediyoruz. Çünkü vatandaş dertli. Vatandaş ‘yetmiyor, yetiştiremiyoruz, verilen yardımlar yeterli değil’ diyor. Ülkemiz yönetilmiyor, savruluyor. Freni boşalmış bir kamyon misali bir uçurumdan aşağı gidiyoruz. Temennimiz şu; bu krizi en az hasarla atlatabilmek. Biz parti olarak bu ekonomiyi dönebilen bir çark haline getirmek istiyoruz. Halkın desteğini de iyiden iyiye yanımızda hissediyoruz.”

Muhabir/Editör:Hamdi Usta