SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon'a Bir Sözünüz Var Mı?
2.12.2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Trabzonlu hemşehrimiz  Mustafa Varank Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin su  tarifelerinde TÜFE  zammını iptal etmesini  CHP’li Büyükşehir Belediye’lere karşı örnek gösterirken Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin suya  TÜFE zammına devam etmesine ne der?


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Yücel Yılmaz sosyal medya hesabından su zammı ile ilgili  şu paylaşımı yapar

“Su tarifelerinde TÜFE zammını iptal ederek %50'ye varan indirimler yaptık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda, Balıkesirli hemşehrilerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz.” (28.11.2022)

Bunun üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Trabzonlu hemşehrimiz Mustafa Varank Balıkesir Büyükşehir Belediye’sini  örnek göstererek der ki;

“Bu hafta, CHP'li İstanbul Belediyesinin %25 ZAM CHP'li Eskişehir Belediyesinin %70 ZAM yaptığı suya; Ak Partili Balıkesir Belediyesi %50'ye varan İNDİRİM yaptı.”..

(29.11.2022)

Peki Sayın Bakan bu paylaşımı yaptığı aynı gün AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye’sinin su zammı ile ilgili su tarifelerinde TÜFE zammına devam kararı aldığını biliyor mu?

Bilmiyordur…

Suya TÜFE zammı kaldırılsın teklifine karşı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu bakın ne dedi.

“TİSKİ genel kurulunda bir karar alınmış ve 6 aylık ve yıllık artış yerine TÜFE oranında artış olsun demişiz. 30 belediyenin 19 tanesi Trabzon gibi aylık enflasyon oranına göre belirleniyor. Bu uygulama 19 büyükşehirde yapılmış uygulamadır”

(29.11.2022/ TİSKİ Genel Kurulu)

Karadeniz Gazetesi olarak diyoruz ki;

AK Partili Belediyeler arasında birliktelik yok. Olmuş olsa Trabzon Büyükşehir Belediyesi su zammı konusunda CHP’li Belediyeler gibi hareket etmez  Bakan Varank’ın CHP’li Belediyelerin su zammına karşı övdüğü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gibi bir açıklama yaparak TÜFE zammını iptal ederek indirime giderdi..

Hele, hele seçime doğru lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyona karşı halkı korumak için  verdiği mücadeleye destek olurdu.

Aksine daha hafta başında  TİSKİ tarafından suya TÜFE farkı zammını destekleyen bir Trabzon Büyükşehir Belediyesi gerçeği var!..

Tabi ki sadece Trabzon değil..

Bazı Belediyeler de var..

Ama biz bölgemize ve Trabzon’umuza bakıyoruz..

CHP’li Büyükşehir Belediyelerinden Trabzon’un ne farkı var?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap