SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Farabi Hastanesi'nden açıklama geldi "Haziran ayı içerisinde ilerleme olacak"

Farabi Hastanesi'nden açıklama geldi "Haziran ayı içerisinde ilerleme olacak"

30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:36




Karadeniz teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yaşanan otopark sorunu için rektörlükten açıklama geldi.





Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nin Otopark Sorunuyla İlgili Rektörlük Açıklaması

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon'da hizmet veren Farabi Hastanesi'nin çevresinde yaşanan otopark sorununa dair kamuoyunu bilgilendirdi.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, Farabi Hastanesi'nin Türkiye'nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olduğu ve Karadeniz Bölgesi'ne ve çevre illere sağlık hizmeti sunduğu vurgulandı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak, hastane çevresine çok sayıda aracın gelerek zaman zaman trafik yoğunluğu ve otopark sorunlarına neden olduğu belirtildi.

Ancak, bu sorunları en aza indirmek ve vatandaşlara kaliteli hizmet sunabilmek adına üniversite tarafından 30 Mart 2022 tarihinde 1.350 araç kapasiteli Karadeniz Teknik Üniversitesi Kapalı Otoparkı'nın hizmete açıldığı ifade edildi. Dört katlı olarak tasarlanan otoparkta, erişilebilirlik ve engelliler için uygun zeminler ve yönlendirme işaretleri bulunduğu belirtildi. Ayrıca otoparkın içinde araç yönlendirme sistemi, araç doluluk-boşluk göstergesi ve 7/24 kamera sistemi gibi donanımların olduğu vurgulandı.

Rektörlük, otoparkın hizmete girmesinden bu yana herhangi bir kapasite sorunu yaşanmadığını ancak hastane çevresindeki otopark sorununun devam ettiğini dile getirdi. Bu konunun birçok kez yetkili mercilerle görüşüldüğü ancak tam olarak çözüme ulaşılamadığı belirtildi. Güvenlik görevlisi eksikliği nedeniyle zamanında ve etkili tedbirler alınamadığı da açıklamada yer aldı.


Rektörlük, sorunun kalıcı olarak çözümü için çalışmaların devam ettiğini ve Haziran ayı içerisinde ilerleme kaydedileceğini duyurdu.

Rektörlükten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Üniversitemiz Farabi Hastanesi, Türkiye'nin önemli tıp merkezlerinden biri olmakla birlikte hem Karadeniz Bölgesi’ne hem de çevre illere sağlık hizmeti sunmaktadır. Hal böyle olunca çok sayıda araç, hastane bölgesine gelmekte ve burada zaman zaman trafik yoğunluğu ve park sorunu ortaya çıkmaktadır.

Fakat bu trafik yoğunluğunu en aza düşürmek, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet verebilmek amacıyla Üniversitemiz tarafından 1.350 araçlık Karadeniz Teknik Üniversitesi Kapalı Otoparkı, 30 Mart 2022 tarihinde hizmete açılmıştır. 4 kat olarak tasarlanan otoparkımızda, erişilebilirlik ve engelliler için hissedilebilir zeminler ve yönlendirme işaretleri mevcuttur. Otoparkın içi; araç yönlendirme, araç dolu-boş sistemi ve 7/24 kamera sistemi ile donatılmıştır. Otoparkımız ayrıca elektrikli yerli aracımız olan TOGG için şarj istasyonuna uygun biçimde dizayn edilmiş olup 66 adet engelli araç yerine sahiptir. A-B-C-D-E-F-G-H-I ve J bloğu olmak üzere toplam 10 bloktan oluşan ve 41.875,91 m2 kapalı/açık inşaat alanına sahip olan katlı otopark, 4 bodrum kat olarak tasarlanmış olup otoparkın üzerinde kavşak, yaya ve araç yolları, kafeterya, süs havuzu, açık otopark alanı bulunmaktadır. İlimizde en uygun fiyatla hizmet veren otopark da Karadeniz Teknik Üniversitesi Kapalı Otoparkı’dır.

Otopark açıldığı tarihten bu yana hiçbir zaman kapasite sorunu yaşanmamasına rağmen hastane etrafındaki park sorunu devam etmektedir. Konu, yetkili merciler ile birçok defa görüşülmüş ancak yine de problemin önüne tam anlamıyla geçilememiştir. Hastane içi hizmetler nedeniyle oluşan ihtiyaca binaen güvenlik görevlisi eksikliği nedeniyle de yerinde ve zamanında sürekli tedbir de alınamamaktadır. Bununla birlikte problemin kalıcı olarak çözümü noktasında çalışmalarımız devam etmekte olup Haziran ayı içerisinde sahaya yansıyacak şekilde bir ilerleme olacaktır. Aracılığınız ile bir kez daha araç geçişlerinde mağduriyetlere sebebiyet vermemek adına vatandaşlarımızın hassasiyetlerini rica ediyor, konuyu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap