SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fındık bizim söz onların!

Fındık bizim söz onların!

Karadeniz Özel

26 Temmuz 2019 Cuma - 10:48




Yeşil altın fındık Ağustos’ta toplanmaya başlanacak fakat resmi ağızlardan ne bir rekolte ne bir fiyat açıklaması var. Trabzon’da İYİ Parti, Giresun’da CHP fındık için ayaklandı ve ‘fındık bizim ama söz sahibi değiliz’ dedi





// Karadeniz Özel // Meryem AKGÜN // İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, fındık fiyatları konusunda bir basın açıklaması düzenledi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada Tarım Mahsulleri Ofisi’nin bir an evvel üretici lehine fiyat açıklaması gerektiğinin altını çizen Başkan Kuvvetli, “Fındıkta söz sömürenin değil; üretenin olmalıdır” dedi. Kuvvetli, “AK Parti iktidarının fındık fiyatında yıllara göre düzenli bir yükselişi yakalayan FİSKOBİRLİK’i devre dışı bırakması fındık fiyatlarında istikrarsızlığa neden oldu. Ardından devreye giren TMO’nun piyasa şartlarını üretici lehine geliştirecek fiyatlar açıklamaması da bu istikrarsızlığı arttırdı. Yılda 2 milyar dolarlık bir ihracat geliri elde etmemize rağmen fındığımızın fiyatı Almanya’daki Dünya Fındık Borsası’nda belirleniyor.  Yani fındık bizim ama söz bizim değil. Artık iktidar fındığı meydanlarda ağzına almıyor. Fındık tekelleşti. TMO’yu bir an önce fiyat açıklamaya davet ediyoruz. Fındık üreticisinin de hakkı en az 20 lira olmalıdır. Fındıkta söz, sömürenin değil; alın teri döken üretenin olmalıdır” diye konuştu.

HAMSİ ÇIKTI FİYAT AÇIKLANMADI

CHP, fındık bölgesi milletvekilleri ve İl Başkanları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Giresun’un Piraziz ilçesinde bir araya gelerek fındık konusunda ortak basın açıklaması düzenlediler. Yapılan açıklamada fiyatların biran evvel açıklanması gerektiği vurgulanarak, “Fındık üreticisi umutsuzluk, çaresizlik ve belirsizlik içerisinde AK Parti hükumetinin fındık alım fiyatını açıklamasını beklemektedir. AK Parti hükumeti geçen sezon verilen tüm sözlere rağmen fındık fiyatlarını hamsinin çıktığı dönemde yani Kasım ayında açıklamıştır. Üretici zarara uğratılmıştır. 20 lira altında yapılacak fiyat açıklamasını asla kabul etmiyoruz. Fındığı üreten bizsek fiyatı belirleyen de biz olmalıyız” şeklinde konuştu.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap