SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kadına el kaldıranlar Salih dededen utansın!

Kadına el kaldıranlar Salih dededen utansın!

Karadeniz Özel

28 Ağustos 2019 Çarşamba - 12:35




13 yıl önce geçirdiği trafik kazası ile hayatı alt üst olan Salih Okyay, şizofreni hastası eşi ile yaşadığı evin yaşanabilir standartlara getirilebilmesi için yetkililerden ve yardımseverlerden destek bekliyor





// Karadeniz Özel // Meryem AKGÜN // Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde ikamet eden 72 yaşındaki Salih Okyay ilerlemiş yaşına rağmen hayat mücadelesine devam ediyor. Günümüzde bazı caniler eşlerini hunharca katlederken o, şizofreni hastası eşine daha iyi bakabilmek için yetkililerden yaşadığı evin şartlarının iyileştirilmesini istiyor. 

Salih Okyay, “2006'da trafik kazası geçirdim. Sağ tarafım komple sakat. Eşim benim can yoldaşım, hayat arkadaşım, onun uğruna yapmayacağım fedakarlık yok. İyi günde kötü günde birbirimize yaslanarak ayakta kaldık. Bu sakat halimle şizofreni hastası eşimin bakımı ile ilgileniyorum. Ölene kadar da onunla mücadeleye devam edeceğim. Çünkü o benim vazgeçilmezim. Yaşamış olduğum ev, sağlıklı yaşam için elverişli değil. Bunun için devlet büyüklerinin bana el uzatmasını istiyorum” dedi.

MAĞDURUZ

Yardımseverlerin el uzatabileceğini kaydeden Okyay, “Mağduriyetimle ilgili belediyelere müracaat ettim. Valiliğe müracaat ettim. Fakat sonuç alamadım. Bu hale gelene kadar dürüstçe çalıştım, inşaat ustasıydım, nice insanlara babalık yaptım fakat halden düştüm. Şimdi ihtiyaçlıyım. Yaşadığım evin arka iki odasını kendi imkanlarımla kurtardım. Artık ne maddi gücüm var ne de bedenen gücüm var. Şizofreni hastası eşimin emekli maaşıyla geçiniyoruz. Beni malulen emekli de etmediler. Onun da davası devam ediyor. İki yaşlı insanız ve mağduruz” ifadelerini kullandı. Eşi Gülşen Okyay ise rahatsızlığının nüksettiği zamanlarda Salih dedenin ev temizliğinden yemeğe kadar her şeyle ilgilendiğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap