SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kadro istediler taşeron kaldılar!

Kadro istediler taşeron kaldılar!

01 Ocak 2018 Pazartesi - 07:59




Trabzon’da taşeron memur ve işçi statüsünde çalışan yüzlerce kişi kendilerine gönderilen evraklarla ya emekliliğe ya da taşeron çalışmaya mecbur bırak





NASIRLI ELLER İSYANDA

■ Trabzon’da nasırlı eller isyan etti. Yıllarca kazma, kürek, süpürge, kova ile taşeron memur ve işçi statüsünde çalışan yüzlerce kişi kadro beklerken kendilerine tebliğ edilen evrakla ya taşeron kalacak ya da 4C’den kadroya alınmadan daha düşük maaş ile emekli edilecek. Bir umutla çalışanlar bağlı bulundukları sendikalara koşsalar da mağduriyet kapıda bekliyor.

İHALE İŞÇİYE PATLADI

■ Trabzon’da Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü 105. Şube Şefliği’nde çalışan yaklaşık 40 işçi, devlet tarafından kendilerine müjdelenen kadro haberinden sonra işverenin ihalenin adını değiştirmesi ile kadro kapsamı dışında kaldı. İşçiler, sadece ihalenin isminin değiştiğini, yaptıkları işin aynı olduğunu belirterek, işçi statüsünden mahrum bırakıldıklarını kaydettiler.

MECBURİ EMEKLİLİK


■ Bir başka mağduriyeti de Eyüp Şanlı yaşıyor. Şanlı, bağlı bulunduğu sendika Eğitim Bir-Sen tarafından atılan ‘4 Aralık 2017 tarihinde kadroda olan bütün 4C’liler 4B kadrosuna geçirilmiştir. Hayırlı olsun’ mesajıyla önce mutluluk yaşadı. Sonrasında ise mecburi emeklilik haberi ile yıkıldı. Kadro beklerken, emeklilik şoku yaşayan Şanlı çözüm istiyor.

Meryem Akgün

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap