A+ A-
Yorum
10

KTÜ Farabi eşittir para, para, para!

Yayın Tarihi: 05.02.2022 - 11:24 | Güncelleme Tarihi: 05.02.2022 - 11:18
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, beraberindeki Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve parti yöneticileri ile Karadeniz Gazetesi’ni ziyaret ederek, Genel Yayın Müdürü Asım Kemal Güner ve Şirket Danışmanı Ahmet Firidin ile bir araya geldi.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, beraberindeki CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile birlikte Karadeniz Gazetesi’ni ziyaret etti. Hacısalihoğlu, geçtiğimiz gün Beşikdüzü ilçesini ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Beşikdüzü Belediye Başkanımız Ramis Bey (Uzun) Türkiye’nin en borçlu belediyesini devraldı. Şu anda belediyenin durumunu toparlamak için büyük mücadele veriyor... İşçi borcu yok, piyasa borcu var ama o her belediyede var. Ama önemli olan çalışanın alın teri kurumadan maaşının ödenmesidir. Tabii bu bahsettiğimiz borç Ramis Bey’in kucağında bulduğu bir borçtu. Şu an kendisi belediyesi ve ilçesi için büyük bir mücadele için- de” dedi.

BEKLENTİ KARŞILANMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yaptığı mitingi de değerlendiren İl Başkanı Hacısalihoğlu, “Bir ara 207 proje açılacak dediler, sonra 276 oldu... Trabzon’da hangi tesisi açmıştır? Trabzon’un beklentisi neydi? Tayyip Bey demir yolu dedi mi? Demedi. Güney Çevre Yolu, Yatırım Adası dedi mi? Demedi. Trabzon’un beklentileriyle il- gili hiçbir şey söylemedi. AK Parti Trabzon’da göz boyadı. Bakın, Trabzon’un alternatif bir yolu yok. Şu tünellerin birinde bir kaza olduğu zaman 3 saat bekliyoruz, şehir duruyor. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Dere yatağında yapı olmasın’ demişti. Yeni otogarı gösterdiler mi kendisine? Şehrin beklentileri karşılanamamıştır” diye konuştu.

ŞEHİR MİRASINI TÜKETTİK

Mitingde küçük bir çocuğun sahneye çıkarak CHP Genel Başka- nı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Hain’ diye seslenmesine de değinen Hacısalihoğlu, “Trabzon hep kötü olaylarla anılır oldu. Rahip Santoro Trabzon, Hrant Dink Trabzon, Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanma olayı Trabzon... Biz Trabzon olarak neden bu tür kötü şeylerle anılıyoruz ki? Böylelikle şehrin mirası hızlı bir şekilde tüketilmektedir” ifadelerini kullandı. Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Hacısalihoğlu, “Enflasyon yıllık yüzde 48 açıklandı. Bu rakam gerçeği yansıtmıyor. Gerçek ne biliyor musunuz? Geçen ay gelen faturayla, bu ay gelen faturayı karşılaştırın, işte gerçek enflasyon orada” dedi.

KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’yle ilgili de konuşan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: “Farabi özel hastane oldu da bizim mi haberimiz yok? Her attığınız adım para. Ameliyata gireceksin para, ameliyattan çıkıyorsun ilaç lazım ‘bizde yok’ diyorlar, git al para, yatak para... Eğer Farabi özelleştiyse bilelim, o zaman özel hastane diyelim. Yok devlet hastanesiyse, vatandaştan hizmet karşılığında para talep edilmemeli. Farabi Trabzon ve bölge için bir değerdir ancak kötü yönetiliyor. Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde de durum aynı... Poliklinik yapacak doktor yok. Önce sağlık çalışanlarının haklarını verin.”

Muhabir/Editör:Erol Taşkın