SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mimar M. Salih Akyüz: 'Biz talimatlarımızı halktan

Mimar M. Salih Akyüz: 'Biz talimatlarımızı halktan

15 Mart 2019 Cuma - 09:53




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, “Trabzon, merkezi sistem yönetimiyle yönetilecek bir şehir değil. Biz talimatlarımızı yukarı





 “Trabzon her anlamda çevre illerden geri kalmıştır. İmar yapısı bozulmuş, trafiği alt üst edilmiş, yarım bırakılan ve karınca hızında ilerleyen dönüşüm projeleri nedeniyle çirkin bir görüntü oluşturulmuş, tarihi zenginliklerinin üzeri örtülmüş, yeşili ve denizinden faydalanılamamış bir şehir haline getirilmiştir. Trabzon bu yönetim anlayışı ile artık yönetilmez. Yöneten kişilerin inisiyatif kullanamayacağı küçük ve basit bir şehir değildir Trabzon. Artık kaybedecek vaktimiz yok.  Biz talimatlarımızı yukarıdan değil, halktan alacağız” diye konuştu.

YENİ BELEDİYE BİNASI ONKOLOJİ HASTANESİ OLACAK

Pazarkapı'da 49 milyon TL'ye mal olan Ortahisar Belediyesi Hizmet Binası olarak planlanan binayı kendimiz için kullanmayacağız. Mevcut bina bizim için yeterli. Teknolojiyi iyi kullanıldıkça mekanlar küçülüyor. Daha büyük mekânlara ihtiyaç yok. Biz o koltukları, kürsüleri ne yapacağız? Bizim önceliğimiz vatandaşımızın ihtiyaçlarıdır. Bu anlamda yeni yapılan belediye hizmet binasını hastane olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Trabzon'un acilen Onkoloji Hastanesi'ne ihtiyacı var. Onkoloji hastaları ile diğer hastaları ayırmak daha kaliteli hizmet vermek gerekiyor.  Kaliteli sağlık hizmeti verebilecek hastane guruplarının yönetim kurulları ile görüşeceğim ve Trabzon'a davet edeceğim. "İşte bina, hastaneyi buraya kurabilirsiniz" diyeceğim. Tüm kanser hastalarının umudu olan Onkoloji Hastanesi’ni Trabzon’a kazandıracağız. Kanser hastalarının Ankara-Trabzon- Samsun trafiğini bitireceğiz. Derman belediyeciliğinin gereğini yapacağız.

BOZTEPE’YE ŞELALE VE AKYAZI YAŞAM ALANI PROJEMİZ BÜYÜK HEYECAN YARATTI

Geçtiğimiz hafta Pazar günü gerçekleştirdiğimiz yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz basın toplantımızda açıkladığımız iki mega proje kamuoyundan büyük destek gördü ve heyecan yarattı.


Akyazı’da dolgu alanında sadece stat olmasından dolayı yılda 20 gün kullanılıyor. Bizim hazırladığımız projede bu alan yılın 365 günü kullanılabilecek. Akyazı dolgu alanında denize yakın alanlar halkımızın denizle buluşabileceği, keyifli vakitler geçireceği, yeme içme mekanlarının bulunduğu ışıl ışıl dönme dolap heyecanının yaşanacağı haftanın her günü değerlendirilen marka bir alan olacak.

Boztepe’de yapılacak Şelale Projesi ile Trabzon’da artı 1 milyon turist hedefliyoruz. 1 milyon turist demek 25 bin insana yeni kaliteli iş imkanı demek. Kendi kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız. Değirmendere vadisinden derivasyon tüneliyle Boztepe’ye getirilecek su yaklaşık 90 m yüksekten, şelale şeklinde akıtılacak. Suyun indiği alanda botanik park oluşturulacak. Bölgeyi terk edecek su Çömlekçi Kentsel Dönüşüm alanına ulaşacak, burada gondol kanalları yapılacak. Temiz suyun bölgeye sağlanması, suyla birlikte hayatın canlanması ve meydan ile bütünleşen yeni kent alanı oluşturulmasını hedefliyoruz.

 

SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM

Son dönemde ekonomide yaşanan istikrarsız tablo insanların belini iyice büktü. Her gün hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşımız, geliri ile ay sonunu getiremez duruma geldi. Bizim anlayışımız onların dertlerine ortak olmaktır. İlk yapacağımız işlerin başında su faturalarını yarı yarıya düşürerek bütçelerine bir nebze olsun katkı sağlamak olacaktır. Su, para kazanma aracı değildir, yaşam hakkıdır. Suyu maliyetinin üç katına satıyorlar. Vatandaşımızın günlük yaşamsal su ihtiyacının yüzde ellisi ücretsiz olacak.


TRAMVAY PROJESİ 

Birçok şehirde tramvay konforunu insanlara sunmuşlar. Trabzon’da ise bizi yönetenler birbirlerinin arkalarına gizlenerek bu konuyu gündem dışında bırakmışlar. İyi çalışılması gereken bir konu. İnsanımıza bu konforu sunduğumuzda şehrin çekiciliğini arttırırsın. Trabzon’a 30 milyar lira gelmiş. Bunu yabancı paraya çevirdiğin zaman 5,5 milyar dolar eder, bu ne demek biliyorsunuz. 50 bin kişilik şehir kurarsınız. Çift hatlı bir tramvay yapılabilirdi, bu hizmeti bizden neden esirgiyorsunuz. “Neden yapılmadı?” Diye soruyoruz “Şoför esnafımızı küstürmeyelim” diyorlar. Yönetici dediğin şehrin bütün kaynaklarını çoğaltmaya çalışır. Alternatif sunar. Biz tramvayın acilen Trabzon’a kazandırılması için uğraşacağız. 

TRABZONSPOR’A DOKUNMA!

Trabzon kent merkezinde bulunan Trabzonspor Müzesi’ni Akyazı Spor Kompleksi’ne taşıma düşüncesine eleştiri getiren Akyüz, “Bu şehrin ticari hayatını bozan bir takım sorunlardan bahsettik. Bu fikir de onlardan biri. Trabzonspor müzesini ziyaret ettik, “bizi buradan çıkarmak istiyorlar” dediler, stadın altına göndereceklermiş. Trabzonspor bu şehrin markası, bu müzeyi sene de 300 bin kişi ziyaret ediyor. Kent merkezine bu kadar çentik atılır mı? Bütün esnafın zarar göreceği bir uygulama. Bu arkadaşlarımız bu şehrin içini boşaltmaya meraklılar. Biz bu şehri zenginleştirmek için geliyoruz” dedi. 

GÜLCEMAL DENİZLE BULUŞTURMAZ


Doğu Karadeniz’de kıyılarını en çok kaybeden il Trabzon. Trabzon kıyılarını dolgu alanları ile mahvettiler. Şimdi yine bir dolgu alanı daha yapıp Trabzon’u denizle buluşturacaklarını iddia ediyorlar. Denizle aramıza dev beton bloklar ördüler. Bunu mantık çerçevesinde anlamak çok zor. Bilim ve akıl terk edilmiş. Gülcemal projesinde mendirek için kullanılan dev beton blokların parasıyla karanlık, kaderine terk edilmiş Ortahisar sokaklarından birini ışıl ışıl hale getiririz. Biz betona değil, insana yatırım yapacağız. Öncelikli ihtiyaçlarımızı gidereceğiz ve böyle akıl dışı projelerin de karşısında duracağız.

TRABZON FESTİVALLERİYLE ANILACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde şenlikleri çok güzeldi. Biz de çoluk çocuk, ailemizle katılırdık. Biz Trabzon’u kültür şehri ilan edeceğiz ve Trabzon’u festivaller şehri yapacağız. Her ay farklı bir festival yapacağız. Çok iyi bir üniversiteli potansiyeli var. Şenlikler de bu işin bir parçası olacaktır. Bu tabi zihniyet meselesi. Müziğin-sanatın etkisi sandığımızın çok çok üzerindedir. Bizim karakterli birey olmamıza katkı verir. Bu iktidarın bize verdiği en büyük zarar; yaptığı ya da yapmadığı işlerden daha çok “Bu toplum bir şey istemesin, kendi kimliğini ve kişiliğini ortaya koymasın, çünkü bunları yaptıkları zaman bizim başımıza sıkıntı olurlar” düşüncesiyle yaptıkları uygulamalar oldu. Bir değişim gerçekleşecektir. Gençlere bu konuda güveniyoruz.

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Engelsiz bir şehir yaratmak zorundayız. Hiç birimiz yarım saat sonra nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşamsal olarak her noktaya ulaşımlarını sağlamalıyız. Üst geçitlerden, yaya yollarının düzenlenmesine kadar hayatını kolaylaştıran, aynı koşullarda yaşamamızı sağlayacak ne varsa yapacağız. Ortahisar sınırları içerisinde engel kalmayacak.


MAHALLELERE HİZMET GETİRECEĞİZ

Trabzon’un nüfus yoğunluğunun fazla olduğu mahallelere hiçbir çivi çakılmamış. 10 yıldır mahallere bir şey yapıldı mı? Erdoğdu Mahallesi’nde spor sahası yok, hastane yok, itfaiye yok. Çukurçayır’da ve Pelitli de aynı durumda. Çukurçayır’ın yolu yetersiz. 1, 2, 3 Nolu Erdoğdu’ya kapalı spor salonu yapılması lazım. 40 bin nüfusta 20 bin genç vardır.  İhtiyaçlarımızı mahallelerde gideremediğimiz için yollara dökülüp trafik yaratıyoruz. Nüfusu yoğun mahallelerimizle ilgili projelerimiz var.  Spor salonları, semt sahaları, skate parklar, çocuklar için yaratıcı argümanların bulunduğu oyun alanları yapacağız.  Biz diyoruz ki; bu şehrin bir iklimi, bir coğrafyası, bir hikâyesi var, bu şehrin bir zenginliği var. Cenevizliler, İtalyanlar, Fransızlar bu şehirden ticaret yapmış. Bu şehrin özelliği şu; kültürü, mimarisi, tarihi turizm çekiyor. Bu şehrin kendi kaynaklarına yatırım yapacağız. Kendi sokaklarımıza, mahallelerimize yatırım yapacağız. Önce kendimizin seveceği mahalleler yapacağız.

GELİR-GİDER TABLOSUNU PAYLAŞACAĞIM

Benim kapım olmayacak, söküp atacağım, Belediye başkanı olursam, her zaman halkın içinde olacağım. 2 ayda bir belediyenin gelir ve giderlerini halkla paylaşacağım. Böylece nereye ne harcadık vatandaşımız bilecek. Mahalle meclisleri kuracağım; o mahallede ne sorun varsa öğrenip sorunları en kısa sürede gidereceğim. Gençlerimiz şehrimizde yaşamak istemiyor, kaçıyorlar. Şehrimiz çok geriledi. Trabzon için yeniden başlayalım, güçlü bir ses çıkaralım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap